StoryEditor

Český mafián hrá vo väzení futbal s Pistoriusom. Štvú tým ostatných väzňov

11.03.2015, 13:44
Autor:
iDnes.cziDnes.cz

Čo spája odsúdeného hendikepovaného atléta Oscara Pistoriusa a Čecha Radovana Krejčířa? Okrem spoločného väzenia v Juhoafrickej republike aj záľuba vo futbale. Obaja prominentní väzni sa objavili na záberoch z väzenského dvora, na ktorom bezstarostne hrajú futbal.

Na záberoch, ktorý podľa všetkého vydal jeden z bacharov alebo väzňov, je najprv vidieť Krejčíř v úlohe útočníka, zatiaľ čo beznohý atlét sa zhostil brankárskeho postu. Na nohách nemá svoje zahnuté protézy, v ktorých vyhrával na paralympiádách, ale obyčajné, ktoré dobre splývajú s telom. Pri bližšom pohľade je však zrejmé, že sa skutočne jedná o protézy. Neskôr sa obaja vystriedajú.

Videozáznam ako prvý zverejnil server Daily Sun. Zdroj servera tiež prezradil, že špeciálne zaobchádzanie s dvojicou prominentných väzňov naštvalo mnoho miestnych trestancov. Vedenie väznice sa však proti obvineniam zo zvláštneho zaobchádzania s Krejčířom a Pistorius ohradilo. Nepoprel však, že obaja väzni na videu sú skutočne Krejčíř s Pistorius, uvádza ENCA.

Krejčíř aj Pistorius bývajú v Pretórijskej väznici Kgosi Mampuru, uvádza server News24. Niekdajší český podnikateľ je zatiaľ vo väzobnej cele, pretože súdy v Juhoafrickej republike prejednávajú tri trestné kauzy, v ktorých figuruje. Obžalovaný je z únosu, z pašovania drog a z pokusu o vraždu. Stíhaný je navyše aj v Česku, ktoré žiada Južnú Afriku o Krejčířovo vydanie.

Pistorius bol v októbri odsúdili na päť rokov väzenia za zastrelenie svojej priateľky, modelky Reeve Steenkampové. Keď Pistorius prišiel do nápravného zariadenia, musel s ním Krejčíř začať zdieľať športové náčinie, ktoré si predtým vyžiadal.

 

"Moje náčinie bolo pri jeho príchode do tohto zariadenia ponúknuté pánovi Oscarovi Pistoriusovi bez môjho vedomia," píše Krejčíř. Uisťuje, že nič nenamietal proti tomu, aby "moje náčinie používal a v skutočnosti sme ja a pán Pistorius začali cvičiť spolu."

zdroj: idnes.cz
 

01 - Modified: 2023-02-18 19:47:04 - Feat.: - Title: Ukrajina musí túto vojnu vyhrať, povedal nemecký minister obrany Pistorius. Rusko nemôže uspieť, dodal 02 - Modified: 2023-01-20 17:16:51 - Feat.: - Title: Ministerstvo v Dolnom Sasku prevzala po novom šéfovi nemeckého rezortu obrany Pistoriusovi Behrensová 03 - Modified: 2023-01-17 13:53:05 - Feat.: - Title: Nastupujúci nemecký minister obrany Pistorius chce posilniť Bundeswehr 04 - Modified: 2022-05-02 16:35:51 - Feat.: - Title: Skadzi paru zoberem? Obvinený advokát Marek Para bude stíhaný vo väzbe a internet explodoval vtipmi 05 - Modified: 2022-04-29 10:53:57 - Feat.: - Title: Maliar, amatérsky psychológ či rozprávač: Čo robili najznámejší sérioví vrahovia vo väzení?
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 21:54