StoryEditor

EÚ podľa očakávaní uvalila nové sankcie na Sýriu

01.12.2011, 13:48
Autor:
TASRTASR

Európska únia pokračuje vo svojom diplomatickom nátlaku na režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Diplomati EÚ počas dnešného zasadania Rady ministrov pre všeobecné záležitosti v Bruseli schválili nové reštriktívne opatrenia voči Damasku, keď na doterajší, viackrát aktualizovaný zoznam sankcií pridali ďalších 11 podnikateľských subjektov spojených s vládnym režimom a 12 fyzických osôb.

Oficiálne vyhlásenie ministrov EÚ sa očakáva v neskorých poobedňajších hodinách, zdroj tlačovej agentúry Reuters však už počas zasadania ministrov informoval, že očakávané nové sankcie proti Sýrii boli schválené.

Zoznam osôb a spoločností, na ktoré sa vzťahujú sankcie EÚ, bude oficiálne zverejnený až piatok 2. decembra, ale novinárom sa podarilo zistiť, že na čiernom zozname sa ocitla aj sýrska štátna ropná spoločnosť General Petroleum Corporation (GPC). Uvalenie novej série sankcií je súčasťou širšieho nátlaku EÚ na vládny režim v Sýrii, ktorý už osem mesiacov brutálne potláča prodemokratické ľudové hnutie.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 14:23