StoryEditor

Do väzenia za falošnú smrť

09.12.2007, 23:00
Autor:
ČTKČTK

Doživotie. Trest, ktorý podľa britských denníkov môže dostať Anna Darwinová a jej manžel John, ktorý bol pred niekoľkými rokmi vyhlásený za mŕtveho. Pred niekoľkými dňami sa objavil živý a zdravý. Za poistný podvod stíha polícia oboch.
V marci 2002 Darwinová oznámila na polícii, že jej 57-ročný manžel, vtedy väzenský dozorca, zmizol. Tvrdila, že sa bojí, že sa mu niečo stalo, keď si vyšiel na kajaku na pláži v Saaton Carew na severovýchode Anglicka. Na pláži našli zvyšky lode, Darwinovo telo sa nenašlo. Annu teda úrady vyhlásili o pol roka neskôr za vdovu. Na konci roku 2003 vyinkasovala z manželovej životnej poistky 155-tisíc libier (viac ako sedem miliónov korún). Vdovský dôchodok poberala dodnes.
Vo februári 2003 sa však John náhle objavil doma. Údajne predstieral smrť, aby s pomocou poistky zaplatila manželka svoje dlhy. Presvedčil ju, aby ho neudávala a potom až donedávna spolu žili v tajne prepojenom a upravenom dvojdome v obci Seaton Carew. S pomocou manželovho falošného pasu dokonca cestovali do zahraničia, dlho žili v Paname.
Okrem poisťovacieho podvodu je Darwin obvinený aj z klamstva, ktorého sa dopustil, aby sa dostal k falošnému pasu.
Dobrovoľné vydanie manžela úradom vysvetľuje Darwinová psychickým tlakom, ktorý sa za tie roky nahromadil a stále zosilňoval. Bolo ťažké neustále žiť v strachu z prezradenia, pričom najhoršie pre oboch údajne bolo, že sa rozhodli tajiť to svojim dvom synom. "Išiel nakoniec na políciu, aby mohol vidieť svojich synov," vysvetlila manželov krok.
Darwin pôvodne prišiel na políciu s tvrdením o strate pamäti.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 22:57