StoryEditor

Sicílska polícia zatkla 40 mafiánov -- výpalníkov

16.01.2008, 23:00
Autor:
SITASITA

Talianska polícia pritvrdila v boji proti obávanej sicílskej mafii. Po nedávnej sérii záťahov sa jej včera podaril ďalší husársky kúsok -- v sicílskej metropole Palermo zatkla štyri desiatky ľudí, podozrivých z mafiánskych praktík. Obžalovaní sú z vymáhania výpalného od majiteľov tamojších podnikov, spolčovania sa s mafiou, nelegálneho vlastnenia zbraní, vydierania a iných zločinov. Údajne tiež pomáhali ukrývať najvyššieho bossa sicílskej mafie Salvatoreho Lo Piccola, ktorého zatkli v novembri po niekoľkých rokoch skrývania sa pred spravodlivosťou.
K spolupracovníkom mafie doviedli vyšetrovateľov práve stopy, ktoré našli v Lo Piccolovom úkryte. Boli tam desiatky odkazov, ktoré "capo di tutti capi" používal v kontakte so svojimi podriadenými. Včerajšiemu zásahu podľa polície veľmi pomohli rozlúštené dokumenty a informácie od prebehlíkov. Medzi zadržanými je aj Piccolov syn Calogero, ktorý po zatknutí otca zrejme postúpil v hierarchii mafie. "Určite bol vedúcou postavou," povedal Virgilio Alberali z palermskej polície. Druhého Piccolovho syna Sandra zadržali spolu s otcom.
Výpalné, v Taliansku známe ako pizzo, patrí medzi najvýznamnejšie zdroje príjmov mafie. Sicílske podniky sa však v poslednom období začali brániť. Priemyselné združenia v krajine pohrozili svojim členom, že ich vylúčia, ak budú platiť peniaze mafii.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 08:20