StoryEditor

Naomi urobila pre časopis GQ rozhovor s Chávezom

07.01.2008, 13:45
Autor:
SITASITA

Britská supermodelka Naomi Campbellová, ktorá pre mužský časopis GQ urobila rozhovor s Hugom Chávezom, označuje venezuelského prezidenta za "vzbúreného anjela". Chávez sa nebojí povedať svoje názory, ale nepredstavuje nebezpečenstvo pre demokraciu, tvrdí Campbellová, ktorá sa stala dopisovateľkou časopisu GQ s úlohou robiť rozhovory s poprednými osobnosťami politiky, športu a zábavy. V príspevku, ktorý má vyjsť vo štvrtok, ale jeho časti zverejnili vopred, supermodelka napísala, že si je vedomá toho, že jej výber by mohol byť sporný, ale tvrdí, že do Venezuely nešla z politických dôvodov.
"Vždy som počúvala, že Hugo Chávez je ľudový prezident a chcela som vidieť, či je to pravda...Nechcela som Cháveza hodnotiť, alebo skúmať jeho politické názory, hoci sa nimi netají," napísala. "Jednoducho som išla urobiť rozhovor s Hugom Chávezom ako s mužom," dodala. Hviezda módneho móla zároveň povedala, že ho chcela presvedčiť, aby poskytol dar pre Nadáciu Nelsona Mandelu, ktorú zastupuje. Campbellová uviedla, že venezuelský líder, ktorému španielsky kráľ Juan Carlos I. v novembri povedal, aby zatvoril ústa, je otvorený a "nebojácny, ale nie je nebezpečný alebo nerozumný." Dodala, že Venezuelčania vyzerali šťastnejšie ako počas jej predošlej návštevy v krajine pred desiatimi rokmi. "Dúfam, že vzťahy medzi Venezuelou a Amerikou sa v najbližšej budúcnosti zlepšia. Nech však bude budúcnosť akákoľvek, pre mňa (Chávez) vždy bude vzbúreným anjelom," povedala.
Campbellovú počas jej návštevy Venezuely pobavila Chávezova drzá rétorika voči Spojeným štátom a osobitne voči prezidentovi Georgeovi W. Bushovi. Chávez, ktorý Busha nedávno na pôde OSN označil za "diabla", povedal, že americký prezident je "úplne šialený" a Condoleezza Riceová je "ministerkou zahraničia vlády dopúšťajúcej sa genocídy". Na otázku, či sa domnieva, že Bush ho chce zabiť, odpovedal: "Myslím si, že chce. On a jeho spoločníci." Chávez zároveň obhajoval stav ľudských práv vo Venezuele a chvastal sa ropným bohatstvom svojej krajiny. Prezradil však aj svoje názory na také menej významné veci ako je móda, populárna hudba a britská kráľovská rodina. Kubánsky prezident Fidel Castro je najštýlovejší svetový líder, povedal ("Jeho uniforma je bezchybná. Jeho čižmy sú vyleštené. Jeho brada je elegantná"). Chávez má aj také informácie, že na scénu sa opäť vrátila britská hudobná skupina Spice Girls a obdivuje britského princa Charlesa. Nevylúčil ani to, že bude nasledovať príklad ruského prezidenta Vladimira Putina a dá sa odfotiť s obnaženou hruďou. "Prečo nie? Dotknite sa mojich svalov," povedal údajne supermodelke.
Hovorkyňa časopisu GQ nepotvrdila správy o tom, že Campbellová urobí rozhovor s Castrom, ale uviedla, že v marcovom čísle časopisu sa objaví jej rozhovor s britským automobilovým pretekárom Lewisom Hamiltonom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 09:55