StoryEditor

"Superbaby" bez osláv

18.10.2006, 00:00
Autor:
ČTKČTK
Populácia spojených štátov dosiahla včera významný míľnik. Podľa výpočtov Amerického úradu pre sčítanie obyvateľov presne o 13. 46 nášho času dosiahla hranicu 300 miliónov. Ak by však niekto čakal veľkolepé oslavy, bol určite sklamaný.

Populácia spojených štátov dosiahla včera významný míľnik. Podľa výpočtov Amerického úradu pre sčítanie obyvateľov presne o 13.46 hod. nášho času dosiahla hranicu 300 miliónov. Ak by však niekto čakal veľkolepé oslavy, bol určite sklamaný. Presný počet obyvateľov v Spojených štátoch nie je ľahké odhadnúť. Je to ešte komplikovanejšie, ak sa berie do úvahy nelegálna migrácia. Je to aj jeden z dôvodov, prečo americká vláda tejto udalosti nevenovala veľkú pozornosť.
Tristomiliónteho obyvateľa privítali však pracovníci úradu s potleskom a krikom. "Je to chlapec alebo dievča?", žartoval jeden z nich. "Superbaby" je teda zatiaľ neznáme. Je však vysoko pravdepodobné, že je Hispánec. Podľa "populačných hodín" demografov sa odhaduje, že každých sedem sekúnd sa v Amerike narodí dieťa, zatiaľ čo každých 13 sekúnd niekto umrie. Nový imigrant prichádza do krajiny približne každých 31 sekúnd. A práve hispánska menšina sa rozrastá najväčším tempom.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 11:23