StoryEditor

Víkend na Slovensku

11.06.2007, 00:00
Ak máte naozaj na zregenerovanie síl len pár dní a nechcete čas míňať ešte aj na cestu k moru, je tu ďalšia možnosť, ako si oddýchnuť. Zostať na Slovensku. Aj tu môžete nájsť miesta, kde sa dá úžasne zrelaxovať.

Voda alebo hory
Vybrať si je naozaj z čoho. Závisí od vás, či chcete túto minidovolenku stráviť pri vode alebo radšej niekde v horách.
Tradičná turistika vo Vysokých alebo Nízkych tatrách je pre Slovákov stále veľmi obľúbená. Príjemne sa však dá stráviť víkend aj na Orave, v Malej Fatre, na Donovaloch, v Slovenskom raji, na Kysuciach, Považí alebo v Liptove.
Mnohé cestovné kancelárie vám sprostredkujú viac-menej len ubytovanie. Už trochu iné je to s programom na dovolenke. Tu vám veľkou pomôckou môže byť server www.skonline.sk. Najmä vtedy, ak chcete ísť na víkend napríklad plachtiť na padáku, zliezať jaskyne, raftovať v člne, zajazdiť si na koni a je vám v podstate jedno, v ktorom kúte Slovenska to bude.
Ak však máte radšej vodu, je len na vás, či si vyberiete nejaké termálne kúpalisko alebo prírodnú vodnú nádrž. "Veľký Meder a Senec sú veľmi žiadané, takisto napríklad Podhájska alebo Patince," hovorí Elena Horváthová z cestovnej kancelárie Pressburg.
Mnohí uprednostňujú kúpaliská pred jazerom kvôli čistote vody. K dobru však jazerám môžeme pripísať to, že vodné skútre alebo windsurfing na kúpaliskách vyskúšať nemôžete.
Takisto si môžete vybrať niektorý z aquaparkov, tie sa budú páčiť najmä deťom.
Či ste už na horách alebo pri vode, oddych môžete spájať aj s kultúrnym vyžitím. Slovensko je na to svojimi hradmi, zámkami, skanzenmi priam stvorené.
Víkend v kúpeľoch
Úplným relaxom môže byť aj predĺžený víkend v kúpeľoch. "Takzvané wellness pobyty sa stávajú čoraz obľúbenejšie," súhlasí Mária Gallová z cestovnej kancelárie Satur. Okrem termálnej vody si tak môžete oddýchnuť pri niekoľkých druhoch masáží, bahnových alebo rašelinových zábaloch, vírivkach v bazénoch a rôznych ďalších procedúrach. Na Slovensku je kúpeľných miest naozaj dosť, je si teda z čoho vybrať. Takto strávený víkend môže byť predovšetkým pre staršie generácie doslova znovuzrodením.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
29. apríl 2024 21:21