StoryEditor

Ekonómia z nadhľadu

11.12.2007, 15:19
Autor:
redred

Myslíte si, že ekonómia je nudná, prípadne veľmi zložitá? Že sa dá na ekonómiu pozrieť z nadhľadu a vysvetliť vybrané problematiky jednoducho a vtipne ale niekto dokázal. Ľudovít Ódor, člen Bankovej rady Národnej banky Slovenska a spolu s ním 25 popredných ekonómov Slovenska napísali knihu Ekonómia z nadhľadu alebo 50 zamyslení nielen pre ekonómov.

Pod jednotlivé úvahy sa podpísali okrem bankových analytikov, aj ministri, štátny tajomníci, alebo guvernér centrálnej banky. Dokonca sa do tejto knihy podarilo dostať Mikloša a Počiatka. A to sa podarí len málokomu.

Ak niekto čaká poučky, dlhočizné vety na desiatky riadkov, je na omyle. Každá z tém je rozpracovaná len a jednej strane a okorenená vtipnou karikatúrou od Shootyho. Na niekoľkých stranách je aj zoznam kníh o ekonómii a to nie len pre odborníkov, ale aj pre začiatočníkov. Nemenej zaujímavé sú aj citáty známych, alebo menej známych ekonómov. Záver knihy je venovaný slovníku, v ktorom sú jednotlivé ekonomické pojmy vysvetľované ľudskou rečou.

Ľudovít Ódor má 31 rokov a už stihol byť hlavným ekonómom ministerstva financií, ekonómom Slovenskej ratingovej agentúry. Kariéru začínal ako analytik v ČSOB.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. máj 2024 15:03