04.04.2003, 00:00
Autor:
HNHN

ZÁMORSKÁ NHL mala v noci na štvrtok na programe osem zápasov: Buffalo -- Atlanta 4:3 (Šatan 0+2 -- Bartečko 1+0), Columbus -- Minnesota 3:0, Tampa Bay -- Montreal 2:1, Pittsburgh -- Carolina 3:2 (za domácich Surový 0+1), Calgary -- San Jose 2:2 pp, Phoenix -- Vancouver 3:3 po predĺžení (za domácich Radivojevič 0+1), Los Angeles -- Colorado 5:3 (za domácich Pálffy 1+2, Višňovský 0+1), Dallas -- Anaheim 2:1. (TASR)
ASISTENT trénera ruskej hokejovej reprezentácie Alexander Jakušev absolvoval v uplynulých dňoch cestu do zámoria, kde sa stretol s niektorými ruskými hráčmi, potenciálnymi adeptmi na štart na majstrovstvách sveta vo Fínsku (26. apríla -- 11. mája). "Až 80 percent hráčov, s ktorými som počas môjho pobytu v zámorí hovoril, sa vyjadrilo, že by na MS chcelo hrať. Jeden z nich, Alexej Jašin, však pravdepodobne bude so svojím klubom hrať play-off o Stanleyho pohár. Pre hokejistov jeho kalibru však chceme držať jedno až dve miesta v zostave voľné," povedal po návrate zo zámoria Jakušev. (SITA)
VEDENIE Buffala Sabres poslalo na farmu trojicu hráčov, medzi nimi i obrancu úradujúcich majstrov sveta Radoslava Hecla. Naopak, v noci na štvrtok odohral v drese šablí svoj 8-minútový debut útočník Milan Bartovič a stal sa tak 35. Slovákom v tohtosezónnej NHL. Do nižšej súťaže AHL sa porúčal aj center Andrej Nedorost z Columbusu Blue Jackets. Neustále migrovanie medzi prvým tímom a farmou ukončil aj brankár Ján Lašák definitívnym návratom do AHL. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
30. apríl 2024 01:43