StoryEditor

Na prestupe Paula získame státisíce eur

29.07.2016, 00:00
Autor:
vtrvtr

Sambou Tati – prezident futbalového klubu Roissy-en-Brie

Patrí k prvým trénerom najdrahšieho futbalistu sveta Paula Pogbu. Dnes už prezident klubu Roissy-en-Brie, kde začínal francúzsky reprezentant s futbalom, prezradil HN, že z najväčšieho prestupu histórie dostanú zhruba 700-tisíc eur. „Paul bol výnimočný odmalička,“ povedal Sambou Tati.

Paul Pogba sa stáva najdrahším futbalistom histórie, keď má za 133 miliónov eur prestúpiť do Manchestru United. Čo na to hovoríte?
Som z toho šťastný. Pretože Paul bol odmalička nastavený v hlave na to, že sa stane veľkým svetovým hráčom. Bol to od útleho veku jeho prvoradý cieľ a tvrdo si išiel za ním.

Dokedy pôsobil vo vašom klube?
Prišiel, keď mal šesť-sedem rokov a hral tu až do svojich trinástich. Viedol som ho aj na niekoľkých tréningoch, a preto môžem povedať, že už ako dieťa mal výnimočné schopnosti.

Má sa stať novou posilou Manchestru United, čiže klubu, z ktorého „utiekol“ v osemnástich po tom, čo nedostával veľa príležitostí.
Nevieme ešte na sto percent, že odíde do Manchestru United. Viem o tom, že Real Madrid sa ešte môže snažiť na poslednú chvíľu všetko zvrátiť. Uvidíme, malo by to byť jasné do konca tohto týždňa.

A vy by ste mu odporučil ktoré z týchto dvoch mužstiev?
Určite Real Madrid. Okrem toho, že je to môj najobľúbenejší klub viem, že má o neho veľký záujem aj tréner Zinedine Zidane. Je to Pogbov krajan a tiež bol jeho veľkým vzorom v mladosti. A tiež hrával za Juventus takisto, ako posledné štyri roky Paul.

Ste ešte trénerom v Roissy-en-Brie?
Bol som chvíľu aj trénerom, no v prvom rade som prezidentom tohto futbalového klubu.

Budete mať niečo z toho najväčšieho prestupu v histórii futbalu?
Ak sa napokon uskutoční medializovaný prestup či už do Manchestru alebo Realu, tak zo spomínaných vyše 100 miliónov eur dostaneme nejakú sumu za to, že sme mali podiel na jeho výchove.

Koľko by to malo byť?
Pokiaľ viem, tak suma by sa mohla pohybovať na úrovni 700-tisíc eur.

Čo táto suma znamená pre váš rozpočet?
Že nám ho pokryje na takmer celé desaťročie. Rozpočet nášho malého klubu je asi 80-tisíc eur ročne, takže budeme veľmi radi, ak sa celý transfer zrealizuje. A tieto peniaze môžeme vložiť späť do mládeže tak, aby sme vychovali ďalšieho Pogbu.

01 - Modified: 2024-04-23 21:32:21 - Feat.: - Title: Športové hnutie si chváli nové ministerstvo. Keketi hľadá možnosti na podporu aj z Tiposu 02 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor) 03 - Modified: 2024-04-23 13:21:11 - Feat.: - Title: Nový šéf SPP pre HN: Zmluva s Gazpromom je výhodná, ak by nám zastavili plyn, minieme o 140 miliónov eur viac 04 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 05 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 03:23