Ján KozákTASR
StoryEditor

Zápas proti Nemecku mi otvoril oči, hovorí tréner Kozák

27.06.2016, 23:28
Autor:
(vtr)(vtr)
Tréner národného tímu Ján Kozák po vypadnutí v osemfinále EURO 2016.

Ján Kozák – tréner futbalovej reprezentácie

Do akej miery narušili vaše plány pre zápas s Nemeckom zranenia hráčov a ich fyzická únava?
Takto by som to nehovoril, lebo sme do zápasu nasadili dosť hráčov, ktorý predtým nenastúpili. Do zápasu išli oddýchnutí. A ostatní boli naši kľúčoví futbalisti, ktorí dlhodobo hrávajú ťažké zápasy. V tom nebol problém.

Posledný duel nevyšiel podľa predstáv. Ako by ste zhodnotili celé účinkovanie Slovenska na šampionáte?
Po tom úvodnom zápase s Walesom, v ktorom sme boli lepší a prehrali, mužstvo v ťažkej skupine zvládlo súboje s Ruskom a Anglickom. Stálo to strašne veľa síl – no postúpili sme a mali sme možnosť hrať s majstrom sveta. V priebehu mesiaca sme dvakrát hrali s Nemeckom. Dosiahli sme jedno víťazstvo, jednu prehru. Dobrá bilancia.

Do základnej zostavy ste prvýkrát zaradili najmladšieho hráča v kádri Milana Škriniara. Čo hovoríte na jeho výkon?
Nerád by som hodnotil jednotlivcov, v zápase ma potešilo viac vecí. Na druhej strane mi tento zápas otvoril oči, mám lepší prehľad o charakteroch hráčov. Čiže bolo to pre mňa veľmi poučné stretnutie.

Pozeráte sa po tomto šampionáte s optimizmom na nadchádzajúcu kvalifikáciu o postup na majstrovstvá sveta 2018?
Slovenské mužstvo potrebuje generačnú výmenu.

Prehra 0:3 je najvyššou, odkedy ste trénerom Slovenska. Kam by ste zaradili tento duel vo vašej kariére?
Odohrali sme s chlapcami oveľa dôležitejšie a ťažšie zápasy – napríklad v kvalifikácii so Španielskom. Bez takýchto ťažkých a úspešne zvládnutých duelov by sme sa nedostali na majstrovstvá Európy. Prehra s Nemeckom bolí, ale hrali sme proti niekomu, kto je silnejší. A ja silnejšieho súpera rešpektujem.

Ako naštrbil vaše plány rýchly gól Nemecka, ktorý už po ôsmich minútach hry strelil Jerome Boateng?
Prvý gól bol iba výsledkom hry do toho okamihu. Boli sme veľmi rozťahaní a dali sme súperovi veľa priestoru na kombináciu. Nemci to využili – je to obrovská sila, ktorej je niekedy ťažké čeliť. My sme v úvode hrali troška ustráchane a to svojím spôsobom rozhodlo.

01 - Modified: 2024-04-25 22:00:00 - Feat.: - Title: Šéf kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku pre HN: Účasti na eurovoľbách by pomohlo spájanie hlasovaní 02 - Modified: 2024-04-25 07:56:22 - Feat.: - Title: Seriál HN Chcem byť exportér: EXIMBANKA SR zvýhodňuje financovanie exportu v náročných časoch 03 - Modified: 2024-04-24 22:00:00 - Feat.: - Title: Že sem príde viac študentov zo zahraničia? Nereálne, hovorí pre HN rektor nitrianskej univerzity (rozhovor) 04 - Modified: 2024-04-24 08:01:41 - Feat.: - Title: Daja Turnerová: „Gény sa nezaprú, aj keď ich stretnete na opačnom konci sveta.“ 05 - Modified: 2024-04-23 22:00:00 - Feat.: - Title: Chcete si dodatočne legalizovať stavbu? Ak nedodržíte podmienky, hrozí vám mastná pokuta (rozhovor)
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 14:36