Martin KohútPeter Mayer
StoryEditor

Nový šéf zväzu? Nikto sa neprihlásil

02.06.2016, 00:00
Do polnoci bol termín na odoslanie prihlášky na post šéfa hokeja. Zväz pre HN potvrdil, že do večera žiadnu nedostal.

Pred desiatimi rokmi bolo mesiace vopred známe, že do boja o post šéfa slovenského hokeja zabojuje Juraj Široký s Petrom Šťastným. Vlani prebiehal niekoľko týždňov predvolebný duel medzi Igorom Nemečkom a Richardom Lintnerom. A teraz? Po nevídanom bojkote a naštrbených vzťahoch sa hokejoví činovníci v závere jednej z najkontroverznejších sezón postarali o ďalší unikát. Do včerajšej polnoci bol totiž pre potenciálnych kandidátov na post prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokej (SZĽH) posledný termín na podanie prihlášky. No samotný zväz pre HN potvrdil, že do včerajšieho popoludnia ešte žiadnu konkrétnu žiadosť neprijal. „Neevidujeme zatiaľ žiadneho kandidáta. No predpokladáme, že toto oznámenie niekto odošle ešte elektronicky, alebo poštou,“ uviedol mediálny poradca hokejového zväzu Ľuboš Schwarzbacher.

Rozhoduje pečiatka
Definitívne však ešte nevedel uviesť, či sa Igor Nemeček pokúsi o opätovné znovuzvolenie na post šéfa zväzu. „Pri prihláške rozhoduje dátum poštovej pečiatky. Čiže kandidáti sa aj o ôsmej večer mohli rozhodnúť a odoslať túto požiadavku. Na zväz pritom môže prísť až po víkende,“ konštatuje Schwarzbacher. Žiadosť mohla byť odoslaná aj elektronicky v neskorých večerných hodinách. Podľa našich informácií boli v priebehu včerajšieho dňa v hre o pozíciu prezidenta zväzu len dve mená. Prvým je generálny riaditeľ IT spoločnosti NESS Slovensko Martin Kohút, druhým v médiách prezentovaný Tibor Turan. „V priebehu utorka sa malo konať stretnutie za účasti Žigmunda Pálffyho, Tibora Turana a ďalších zástupcov niektorých klubov, z ktorého mal vzísť ich kandidát na prezidenta,“ povedal pre HN zdroj z hokejového prostredia, ktorý si neželal byť menovaný. Do samotných volieb nového prezidenta pritom zostávajú presne dva týždne. Okrem toho na Kongrese SZĽH budú volení 16. júna aj noví členovia výkonného výboru. Natískala sa ešte otázka, či nebude chcieť v tejto hre zamiešať karty podobne ako pred rokom aj šéf najvyššej hokejovej súťaže Tipsport ligy Richard Lintner. Jasnej odpovede sme sa však včera ani od neho nedočkali. „Uvidíte zajtra,“ odkázal.

Ideálne riešenie, jeden kandidát
Už niekoľko mesiacov sa pritom v hokejových kruhoch šepká o tom, že ideálnym ukončením sporov medzi tzv. nemečkovcami a lintnerovcami má byť jeden kandidát, na ktorom sa zhodnú obe strany. A tým má byť práve Martin Kohút. Že vám to meno nič nehovorí? Tak vedzte, že ide o človeka z biznisu, ktorý sa už vyše dvadsať rokov venuje oblasti IT. Začínal v roku 1994 ako obchodný manažér spoločnosti Unicom. Neskôr si založil vlastnú spoločnosť Axon Pro. V roku 2000 nastúpil do spoločnosti DELTA E.S. Bratislava na pozíciu obchodného riaditeľa. Od jej akvizície zo strany Ness Technologies v októbri 2005 zastával identickú pozíciu aj v spoločnosti NESS Slovensko. Od apríla 2007 je aj členom predstavenstva a o dva roky neskôr sa stal jej generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva. NESS Slovensko pritom už niekoľko rokov patrí medzi sponzorov zväzu aj viacerých klubov. Aktuálne je jedným zo zlatých partnerov Slovana Bratislava v Kontinentálnej hokejovej lige. Kohút je od júna minulého roka tiež vo výkonnom výbore hokejového zväzu.

01 - Modified: 2024-04-18 21:21:49 - Feat.: - Title: Slováci v príprave zlyhali. V Nemecku dostali sedem gólov 02 - Modified: 2024-04-18 14:47:23 - Feat.: - Title: Skloniť sa museli bohatšie kluby. Fenomén zo Spiša má vo finále vo veľkú výhodu 03 - Modified: 2024-04-17 15:18:01 - Feat.: - Title: Slafkovský má top formu a na MS by mal patriť k lídrom. Mnoho mien máme stále aj v AHL 04 - Modified: 2024-04-17 07:13:12 - Feat.: - Title: Slafkovský získal v NHL bonus za 20 gólov, je voľný pre svetový šampionát 05 - Modified: 2024-04-15 08:24:23 - Feat.: - Title: Príprava pred MS v hokeji: Tréneri urobili tri zmeny, premiéru si odkrúti opora dvadsiatky
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 06:43