StoryEditor

McLaren chce späť stratené pozície

04.07.2003, 00:00

Seriál majstrovstiev sveta formuly 1 pokračuje už tento víkend Veľkou cenou Francúzska na okruhu Magny-Cours, vzdialenom približne 90 km od Paríža. Pri spomienke na vlaňajšie preteky sa vynoria dva dôležité momenty -- šmyk Kimiho Räikkönena (McLaren) na olejovej škvrne, ktoré ho pripravilo o prvé prvenstvo v kariére a následné víťazstvo Michaela Schumachera (Ferrari). Nemecký pretekár si francúzskym triumfom zabezpečil šesť pretekov pred koncom sezóny svoj piaty titul.
Našťastie, v tomto ročníku sa šampionát už nevyvíja tak jednoznačne. Hoci priebežný rebríček MS jazdcov vedie opäť Michael Schumacher, druhý Räikkönen za ním zaostáva len o sedem bodov a veľmi rád by to práve túto nedeľu zmenil. West McLaren Mercedes síce stále otáľa s nasadením nového monopostu, no MP4/17D je naďalej dostatočne konkurencieschopný. Tím z Wokingu chce nadviazať na rýchlosť predvedenú pred týždňom na nemeckom Nürburgringu, ktorú chce však na rozdiel od GP Európy premeniť aj na bodový zisk. "Smútok z predchádzajúcich pretekov, v ktorých som odstúpil z čela kvôli motoru, je na ústupe. Snažím sa sústrediť na Francúzsko, ktoré mi tiež vlani prinieslo trpké sklamanie. Chcem to všetko zmazať! Ideálnym receptom na to je víťazstvo! Náš tím plánuje v Magny Cours získať späť stratené pozície. Verím, že sa nám to podarí," uviedol Räikkönen, ktorý to však na tomto okruhu nebude mať ani trochu ľahké. Rekordérom na trati v Magny-Cours je totiž Michael Schumacher, ktorý tu zvíťazil šesťkrát (v rokoch 1994, 1995, 1997, 1998, 2001 a 2002). Tento kúsok sa v histórii VC Francúzska podaril iba fenomenálnemu Alainovi Prostovi, žiadny iný pretekár už v krajine galského kohúta toľko pretekov nevyhral.
O slovo sa určite prihlási aj Williams, ktorý v Nemecku zaznamenal víťazný double a blysnúť sa bude chcieť iste i Renault, predstavuje sa totiž na domácej pôde.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
02. máj 2024 20:12