StoryEditor

Škandál na MS. Podozrivý duel "odpálil" našich susedov

12.05.2015, 21:05


Mužstvo, ktoré zostúpilo z A-kategórie majstrovstiev sveta sa bude sťažovať na Medzinárodnú hokejovú federáciu. Tá rozhodne, že nič zvláštne sa nestalo, Rakúsko spadne do „béčka“ a život pôjde ďalej. No kto nevidel zápas v pražskej O2 Arene medzi Lotyšskom a Francúzskom, neuverí. O čo presne išlo? Ešte pred ich vzájomným zápasom bolo jasné, že Lotyšsku stačí bod a Francúzom dva na záchranu na úkor Rakúska. A výsledok? Presne taký, aký mal byť, mužstvo z krajiny galského kohúta zvíťazilo 3:2 po samostatných nájazdoch.

No čo tomuto podozrivému výsledku predchádzalo? Lotyši sa dostali do dvojgólového vedenia, pričom v prvej tretine vyslali iba dve a v druhej tri strely na bránu! Navyše, pri sledovaní duelu sa zdalo, akoby pri dvojgólovom vedení pri akomkoľvek náznaku príležitosti nechceli radšej ani trafiť priestor bránky. V záverečnej tretine bolo ich anti úsilie o dosiahnutie tretieho gólu až komické. Lotyš skazil vo voľnom priestoru ľahkú prihrávku, ktorou by sa spoluhráč dostal do samostatného nájazdu, ďalší nezmyselne krúžil okolo bránky napriek tomu, že mal niekoľko možností zakončiť.

No a dvanásť minút pred koncom sa dokázali Francúzi dotiahnuť na rozdiel jediného gólu. Lotyšsko pokračovalo vo svojej umnej hre, akoby so súperom dohodlo pakt o neútočení. No a neočakávané – teda okrem fanúšikov sprisahaneckých teórii a výmyslov o dohodnutých zápasoch – sa stalo skutočnosťou.

Necelých päť minút pred koncom základnej hracej doby vyrovnal na 2:2 Sacha Treille. A zábava s názvom "Obe mužstvá urobia všetko pre víťazstvo" pokračovala ďalej. Pár sekúnd pred sirénou sa do samostatného nájazdu prebojoval francúzsky útočník. Ak by ho premenil - Francúzi sa zachránia a Lotyši zostupujú. Výsledok? Namieril presne. Presne do stredu tela nehybne stojaceho brankára.

V predĺžení sa neudial ani náznak lotyšskej príležitosti, zato Francúzi trafili brvno a dielo by bolo dokonané. No napokon sa nervy drásajúci duel o to, kto zostúpi dostal až do samostatných nájazdov. Ako to celé skončilo vám po prečítaní si prechádzajúcich riadkov asi ani nemusím hovoriť. Pochopiteľne, Francúzi predviedli technické parády a premenili všetky tri svoje pokusy, Lotyši jediný. Obaja tak boli po zápase spokojní so záchranou v elitnej kategórii. Smutný ostal jedine tím z Rakúska.

01 - Modified: 2007-05-31 05:13:00 - Feat.: 0 - Title: OECD: Grécko musí pokračovať v reformách
01 - Modified: 2024-04-25 14:12:33 - Feat.: - Title: Švédsko na budúci rok vyšle svojich vojakov do Lotyšska v rámci síl NATO 02 - Modified: 2024-04-23 08:32:54 - Feat.: - Title: Formuje sa proti nám nová os zla. Európa musí byť pripravená na prípadnú vojnu, tvrdí odborník z NATO 03 - Modified: 2024-04-11 12:00:53 - Feat.: - Title: Ukrajina podpísala s Lotyšskom bezpečnostnú zmluvu, Riga sa zaväzuje k desaťročnej pomoci 04 - Modified: 2024-04-11 11:28:55 - Feat.: - Title: HN24: Pavel sa v Litve stretol so Zelenským 05 - Modified: 2024-03-28 20:56:09 - Feat.: - Title: "Najsilnejšia aliancia na svete." Litva a Lotyšsko ocenili svoje členstvo v NATO, kam vstúpili pred 20 rokmi
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 18:55