StoryEditor

Novú strelnicu pokrstila výstrelmi Kuzminová, pušku nabíjal minister Glváč

14.01.2016, 17:19
Autor:
TASRTASR

Tréningové centrum Králiky Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica má k dispozícii novú modernú biatlonovú strelnicu. Slávnostne ju vo štvrtok otvoril minister obrany Slovenskej republiky Martin Glváč spolu s olympijskou víťazkou Anastasiou Kuzminovou, ktorá si na nej aj premiérovo zastrieľala. Nabíjať pušku úspešnej biatlonistke pomáhal minister.

Na novej strelnici budú trénovať nielen elitní slovenskí športovci či mládežnícke talenty, ale v najbližšom období sa tam na cvičenie chystajú aj príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia.

"Som rád, že našim biatlonistom poskytneme tie najlepšie podmienky pre ich prípravu," uviedol Glváč s tým, že tréningový proces môže prebiehať vo vysokohorských podmienkach, priamo v blízkosti bežeckých tratí..

Približne 220-tisíc eur na vybudovanie strelnice poskytlo z rozpočtu Ministerstvo obrany SR a jej výstavba trvala tri mesiace. Slávnostnými výstrelmi do terča ju pokrstila aj olympijská víťazka Kuzminová.

"Mala som najväčší záujem, aby sa tu vybudovala nová strelnica v kvalitných podmienkach, aby sa tu dalo trénovať. Teraz je tu plnohodnotná strelnica medzinárodnej úrovne," povedala Kuzminová. "Ja dúfam, že keď Nasťa prinesie z ďalšej olympiády zlatú medailu a raz sa rozhodne skončiť s aktívnou činnosťou, tak tu bude vychovávať nové talenty a nové Naste Kuzminové," dodal Glváč.

Podľa neho práve manželia Kuzminovci boli najväčšími iniciátormi a vyvíjali veľkú aktivitu, aby na novú strelnicu vyčlenili finančné prostriedky, za čo im verejne poďakoval. "Pred dvomi rokmi som dal sľub, ja som ho dodržal a niekto byty berie, ktoré niekedy venoval," poznamenal Glváč.

Podľa riaditeľa Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica Richarda Galoviča je budovanie športovej infraštruktúry na Slovensku veľmi dôležité. Verí, že v tomto trende sa bude pokračovať.

"My sme zástancami toho, aby naši športovci čo najviac tréningového času strávili doma a aby sme nemuseli platiť drahé zahraničné výjazdy, ktoré stoja obrovské peniaze. Myslím si, že budovanie športovej infraštruktúry na Slovensku je veľmi dôležité a verím, že v tomto trende budeme pokračovať."

01 - Modified: 2008-01-08 07:26:00 - Feat.: 0 - Title: Council for Broadcasting to Examine Campaign of Health Insurers
01 - Modified: 2019-12-11 11:18:13 - Feat.: - Title: Kuzminová či olympijskí medailisti. Vláda predstavila tím, ktorý bude rozhodovať o investíciách do športu 02 - Modified: 2019-10-29 16:05:29 - Feat.: - Title: Glváč konečne prehovoril. Zatiaľ z funkcie neodstupuje 03 - Modified: 2019-02-16 16:53:01 - Feat.: - Title: Kuzminová uspela vo Svetovom pohári. V stíhacích pretekoch skončila piata 04 - Modified: 2019-01-28 15:40:34 - Feat.: - Title: Za Putinovu stranu. Kuzminovej brat vstupuje do politiky a hneď mieri do ruskej dumy 05 - Modified: 2019-01-17 14:02:11 - Feat.: - Title: Kuzminová nedala súperkám žiadnu šancu. Ovládla preteky Svetového pohára
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 21:55