StoryEditor

Pavličko ukončil hokejovú drámu v Košiciach

08.04.2003, 00:00

Bratislavský Slovan má vynikajúco rozohranú finálovú sériu hokejovej ST extraligy, keď zvíťazil aj v treťom zápase a vedie v sérii 3:0. Po dvoch stretnutiach v hlavnom meste sa séria presunula do Košíc, ale ani v domácom prostredí sa východniarom nepodarilo zvíťaziť. O víťazovi dramatického stretnutia opäť rozhodlo až predĺženie, ktoré ukončil v 87. minúte hosťujúci Pavličko. V dnešnom štvrtom stretnutí (17.00 hod.) si "belasí" už môžu zabezpečiť štvrtý titul majstra Slovenska.
Namiesto očakávaného úvodného tlaku domácich prišiel v 3. minúte nečakaný šok, keď obranca Slovana Seman presnou strelou od modrej čiary otvoril skóre stretnutia. Zverenci trénerov Milana Jančušku a Róberta Spišáka odpovedali o štyri minúty neskôr. Individuálne sa do útočného pásma predral Holečko a po jeho ideálnej prihrávke Kováč vyrovnal. Ďalšia radostné chvíle domáceho tímu prišli v úvode druhej tretine. Najprv Rybára prekonal Škovira a po ďalšej chybe hosťujúcej obrany upravil v 23. minúte Köver už na 3:1. Belasí sa dočkali kontaktného gólu v 34. minúte, keď Vlkovu strelu počas presilovky dorazil do siete nikým nekrytý Kapuš. V úvode tretej tretiny boli aktívnejší hostia. Jendekova strela v 44. min ešte skončila v Šimonovičovej lapačke, ale pri vylúčení Segľu v 47. min kapitán Slovana Cíger tvrdou strelou už vyrovnal na 3:3. Dve minúty pred koncom riadneho hracieho času mal obrovskú šancu rozhodnúť Lažo, ale mieril nad. O víťazovi stretnutia sa rozhodlo v 87. minúte, keď Pavličko sa ocitol sám pred Šimonovičom a pomedzi betóny strelil "zlatý" gól.
Košice -- Slovan 3:4 pp (1:1, 2:1, 0:1 -- 0:0, 0:1)
Góly: 7. K. Kováč, 21. Škovira, 23. Kövér, 87. Pavličko -- 3. Seman, 34. Kapuš, 47. Cíger -- na zápasy 0:3.
Košice: Šimonovič -- Kledrowetrz, Vantroba, Šterbák, Vorobel, N. Segľa, Urban -- Škovira, Kroták, Kmiť -- M. Ihnačák, Ľ. Sabol, Drotár -- Cibuľa, Špilár, Kövér -- Gajdoš, Holečko, K. Kováč.
Slovan: Rybár -- Pavlas, Jendek, V. Vlk, Smerčiak, Seman, Javín -- Rataj, Junas, Kuľha -- Lažo, Halaj, Cíger -- M. Hudec, Kapuš, Pavličko.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
04. máj 2024 09:01