StoryEditor

Pľuščenko sa vráti aj o rok

13.04.2010, 07:45
Autor:
TASRTASR

Európska krasokorčuliarska špička vystúpila v pondelok večer (12. 4.) na Zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu v Bratislave. Športovej hale plnej fanúšikov krasokorčuľovania sa predstavila v novej šou olympijského víťaza a niekoľkonásobného svetového a kontinentálneho majstra Rusa Jevgenija Pľuščenka Ice Olympic Tour 2010. Ten si z Bratislavy odniesol okrem dobrého pocitu z vystúpenia aj pohár z brúseného skla, ktorý mu na znak vďaky "za krásny večer" daroval starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov Slavomír Drozd.

"Ďakujem vám všetkým, ktorí ste sem dnes prišli," odkázal divákom v športovej hale ruský krasokorčuliar po prevzatí daru. Pre TASR ďalej uviedol, že počas vystúpenia sa cítil veľmi dobre a rovnako dobre sa mu aj korčuľovalo. A to aj napriek tomu, že Zimný štadión Vladimíra Dzurillu je o čosi starší ako tie, na ktoré je Pľuščenko zvyknutý.

"Viem, že ten druhý štadión práve rekonštruujete, a som si istý, že na budúci rok, keď sa vrátime, budeme na sto percent korčuľovať v novej budove," vyhlásil ruský krasokorčuliar. Návrat do Bratislavy plánuje aj preto, že sa mu na Slovensku veľmi páči. Dokazuje to podľa neho aj fakt, že so svojou šou prišiel do krajiny už štvrtýkrát v priebehu dvoch rokov. "To je rekord," poznamenal.

Pľuščenko pricestoval na Slovensko nielen so svojimi krasokorčuliarskymi kolegami, ale aj s huslistom Edvinom Martonom, ktorý ho už tradične sprevádza na jeho súťažných aj nesúťažných vystúpeniach. Inak tomu nebolo ani v pondelok večer. Kým husľový virtuóz predvádzal svoje umenie, na ľade sa so svojimi exhibičnými tanečnými aj akrobatickými kúskami predstavili všetci účinkujúci.

Pľuščenko s trojicou svojich mužských kolegov Stéphanom Lambielom, Michalom Březinom a Florentom Amodiom predviedli aj špeciálne spoločné číslo Kings on Ice, ktoré športová hala odmenila dlhotrvajúcim potleskom. Ten si vyslúžili tiež mladé nádeje slovenského krasokorčuľovania, ktoré dostali možnosť zatancovať si v šou ruského kráľa ľadu.

Z profesionálov vystúpili v programe okrem Pľuščenka aj ruská športová dvojica Tatiana Volosožarová - Stanislav Morozov, nemecký športový pár Aľona Savčenková - Robin Szolkowy, dvojica Fiona Zaldua - Dimitrij Suchanov, francúzsky tanečný pár Nathalie Pechalat - Fabian Bourzat, švajčiarsky majster sveta Stéphane Lambiel, luxemburská krasokorčuliarka Fleur Maxwell, krasokorčuliarski akrobati Alexej Poliščuk, Robert Cording a Sergej Jakymenko, Kanaďan Jason Graetz, kazašský krasokorčuliar Denis Ten, Francúz Florent Amodio a tiež Čech Michal Březina.

Ten po svojom prvom vystúpení avizoval, že na najbližšej zimnej olympiáde v Soči by chcel byť hlavným súperom Jevgenija Pľuščenka. "A dúfam, že ho porazím," vyhlásil s úsmevom Březina, o ktorom sa hovorí ako o veľkom talente.

Viac ako hodinový program plný akrobatických, tanečných a dramatických čísel sprevádzaných husľovým koncertom Edvina Martona ukončilo neutíchajúce standig ovation. Európska krasokorčuliarska špička na čele s Pľuščenkom sa oň pokúsi aj dnes, no tentokrát v Košiciach.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 09:47