StoryEditor

"Alexander Veľký" zarobí miliardy

13.01.2008, 23:00
Zmenil histórie najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta. Ruská superhviezda tímu Washington Capitals Alexander Ovečkin získal ako prvý hokejista na svete zmluvu vyššiu ako sto miliónov dolárov. S vedením tímu z hlavného mesta USA podpísal 13--ročnú zmluvu, počas ktorej zarobí 124 miliónov dolárov (takmer 2,8 miliardy korún).

Zmenil históriu najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta. Ruská superhviezda tímu Washington Capitals Alexander Ovečkin, ktorého v zámorí prezývajú Alexander Veľký, získal ako prvý hokejista na svete zmluvu na viac ako sto miliónov dolárov. S vedením tímu z hlavného mesta USA podpísal 13-ročný kontrakt, počas ktorého zarobí 124 miliónov dolárov (takmer 2,8 miliardy korún). "Som šťastný, že tu zostávam, našiel som tu druhý domov. Mám rád fanúšikov, mám rád tím," povedal po podpise miliardového kontraktu Ovečkin.
V priebehu nasledujúcich šiestich sezón v NHL zarobí deväť miliónov dolárov ročne, v ďalších siedmich si príde na rovných desať miliónov amerických dolárov. Lukratívna zmluva obsahuje aj klauzulu o Ovečkinovej budúcnosti. O niekoľko rokov si bude môcť vybrať kluby, do ktorých ho nemôže Washington v priebehu nasledujúceho roka vymeniť. Zaujímavosťou je, že ruská superhviezda nepotrebovala na vyjednanie zmluvy manažéra, s vedením Washingtonu sa dohodol sám. "Je pravda, že riskujem, Ale kde inde a s kým iným by som mohol urobiť takúto dlhodobú investíciu," uviedol majiteľ Capitals Ted Leonsis.
V minulom ročníku NHL nastrieľal Ovečkin 46 gólov a nazbieral rovnaký počet asistencií. V doterajších 43 dueloch aktuálnej sezóny zaznamenal ruský reprezentant 32 presných zásahov a 20 prihrávok.

Najlukratívnejšie zmluvy histórie
(zárobok v miliardách korún)
1. Alexander Ovečkin 2,8
2. Jaromír Jágr 1,7
3. Mike Richards 1,5
4. Rick Di Pietro 1,5
5. Thomas Vanek 1,1

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 17:45