StoryEditor

Historickú šou v NHL videlo 73-tisíc divákov

01.01.2008, 23:00
Ani počasie na bode mrazu, sneženie a chladný vietor neodradili viac ako 73-tisíc fanúšikov od historicky najvyššej návštevy zápasu takmer v storočnej histórii zámorskej hokejovej NHL. Buffalo Sabres privítali na štadióne pre americký futbalový tím Pittsburghu Penguins aj s najväčšou hviezdou súčasnosti, Sidneyom Crosbym (stretnutia sa skončilo v čase našej uzávierky).

Ani počasie na bode mrazu, sneženie a chladný vietor neodradili viac ako 73-tisíc fanúšikov od historicky najvyššej návštevy zápasu takmer v storočnej histórii zámorskej hokejovej NHL. Buffalo Sabres privítali na štadióne pre americký futbalový tím Pittsburghu Penguins aj s najväčšou hviezdou súčasnosti, Sidneyom Crosbym (stretnutie sa skončilo v čase našej uzávierky). O prvý duel profiligy pod holým nebom na americkej pôde sa podľa organizátorov zaujímalo dokonca viac ako stotisíc fanúšikov. Vstupenky, ktoré sa dostali do predaja, rozpredali v priebehu necelých 30 minút.
Na zápas museli pripraviť na štadióne špeciálnu ľadovú plochu. Prípravy hokejového ihriska sa začali už na Štedrý deň, deň po zápase tímu amerického futbalu Buffalo Bills. "Je to úplne niečo iné, ako keď si urobíte klzisko na dvore. Počasie nám praje, počas zápasu má mierne mrznúť, čo je ideálne," povedal Dan Craig, špecialista na prípravu ľadových plôch v NHL. Počas celého duelu však snežilo, čo hokeju neprospievalo. Na čiastočne zasneženej ploche sa totiž puk kĺzal pomalšie. V priebehu prvej tretiny dokonca museli organizátori poslať na ľadovú plochu rolby, aby na druhú desaťminútovku úvodnej časti hry vyčistili klzisko.
Na stretnutie pod holým nebom sa už tešila aj jedna z najväčších hviezd zámorskej ligy Sidney Crosby. "Myslel som si, že vonku už hrávať nebudem. Hrať hokej vonku, to je ako keby som sa vrátil do detstva, bola to obrovská zábava," vyjadril sa Crosby.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 10:48