StoryEditor

Hossa: Môžem si diktovať podmienky zmluvy

Je najžiadanejším hráčom na prestupovom trhu v NHL. Slovenský hokejista roka 2007 Marián Hossa rokuje o predĺžení zmluvy s Atlantou Trashers, tromfy v rukách však drží on. "Ak sa nedohodneme, môžem si v lete vybrať tím, kde budem hrať," tvrdí pre HN Hossa.

Na čom stroskotali vaše rokovania o predĺžení zmluvy s Atlantou Trashers?
Nie je to tak, že by stroskotali. Spolu s manažérom stále komunikujeme s vedením klubu. Oni chcú, aby som podpísal nový kontrakt čo najskôr. Ja mám čas a môžem si dobre premyslieť, čo bude pre mňa najlepšie.

Čo je teda pre vašu budúcnosť v NHL hlavnou prioritou?
Pozrite, nestáva sa moc často, aby si hráč mohol vybrať, kde by chcel pôsobiť. Ja sa od leta stanem voľným hráčom, a túto možnosť budem mať. Je na mne, kde budem hrávať, a preto si môžem diktovať podmienky novej zmluvy.

Po prvých rozhovoroch o novej zmluve ste vymenili agenta. Prečo?
To by som nechcel rozpitvávať. V zámorskej profilige je to bežná vec. Jednoducho prišlo k takej situácii, aby som to urobil.

Zarobíte sedem miliónov dolárov ročne. Najlepší hráči v NHL majú okolo desať. Chcete sa dostať na ich úroveň?
Ťažko mi je hovoriť o peniazoch. Ľudia z vedenia vedia, aký som hráč a určite ma budú vedieť správne ohodnotiť. Nemusím byť najlepšie plateným hokejistom v NHL. Ja len chcem to, čo mi patrí, a s tým budem spokojný.

Keď to však nedostanete, bude sa vás vedenie Atlanty snažiť vymeniť do iného klubu?
Počítam so všetkými možnosťami, môže prísť, samozrejme, aj k výmene, lebo v lete by som odišiel zadarmo. S tým sa nedá nič robiť, je to iba biznis. Ja sa s tým vyrovnám, ale uvidíme, čo sa stane do konca prestupového obdobia. Možno zostanem v súčasnom klube ešte niekoľko rokov, je to otvorené.

Ste v najlepšom hokejovom veku. Práve teraz môžete získať najlukratívnejší kontrakt v kariére.
Predstavy o zmluve určite mám, ale tie vám neprezradím. Mne sa v Atlante veľmi páči, za tie tri roky, čo žijem v tomto meste, som si zvykol. Pre mňa je však prvoradé hrať v silnom tíme, ktorý bude každý rok hrávať v play-off a bojovať o Stanleyho pohár.

Údajne vás chcú vymeniť do Minnesoty Wild, chceli by ste hrať s Mariánom Gáboríkom a Pavlom Demitrom v jednom tíme NHL?
Počul som už veľa špekulácií o mojom prípadnom novom pôsobisku. Bolo by určite super hrať s chalanmi z Trenčína. Lenže Paľovi sa končí po sezóne zmluva rovnako ako mne a Mariánovi o rok neskôr. Nemám istotu, že tam budú pôsobiť aj v budúcnosti, takže hrnúť sa tam určite nebudem.

Mali ste katastrofálny štart do sezóny. V produktivite ste získali iba tri body v prvých dvanástich dueloch. Čo je príčina?
Celé mužstvo nehralo tak, ako sme si predstavovali - prehrali sme úvodných šesť stretnutí. Jeden hráč toho veľa nezmôže a keďže sa nedarilo celému tímu, trápil som sa aj ja. Zmenil som niektoré veci v tréningu. Sezóna je však dlhá a nikdy neviete, kedy vás postihne kríza. K lepším výsledkom nám veľmi pomohla aj výmena trénera.

Patríte medzi elitných kanonierov súťaže, dali ste už 19 gólov. Proti ktorému brankárovi sa najťažšie presadzujete?
Jedným z najlepších gólmanov v celej NHL je podľa mňa Martin Brodeur z New Jersey Devils. On to má jednoducho v sebe, vie vychytať neskutočné šance. Dal som proti nemu zopár gólov, ale je naozaj obťažné proti nemu uspieť.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 10:20