StoryEditor

Ivan Kmotrík kúpil Slovan

16.07.2008, 00:00
Veľkopodnikateľ Ivan Kmotrík sa stal novým vlastníkom najslávnejšieho slovenského futbalového klubu Slovan Bratislava. Od J&T kúpil 51 percent akcií, zvyšok si finanční žraloci ponechali. Kmotrík je aj majiteľom futbalového klubu Artmedia Bratislava, ktorého sa však teraz musí vzdať.

 "Jednou z podmienok vstupu do Slovana bolo, že Ivan Kmotrík, resp. Grafobal Group predá Artmediu. To sa podľa našich informácií naplnilo,“ povedal pre HN hovorca J&T Maroš Sýkora. Obaja majitelia naplnia rozpočet klubu pre ďalšiu sezónu 90 miliónmi korún.
Zatiaľ je otázne, kto bude novým majiteľom Artmedie. Kmotrík to nemôže byť, keďže dva kluby s tým istým majiteľom nemôžu hrať naraz európske súťaže. "Už sa konali nejaké rokovania a štvrtok na tlačovej konferencii prezradíme viac,“ povedal manažér Artmedie Petr Kašpar.



Kmotrík bude v Slovane strategickým partnerom klubu. "So spoločnosťou Grafobal, resp. pánom Kmotríkom sme spolupracovali aj na iných projektoch. Preto sme sa rozhodli osloviť práve jeho,“ doplnil Sýkora. Majiteľ Grafobalu spravil z petržalskej Artmedie najúspešnejší klub v ére samostatnosti Slovenska.
Tým, že Ivan Kmotrík predal svoj podiel v klube aktuálneho slovenského majstra - Artmedii Petržalka, pripravil sa o miliónové príjmy. Tie totiž môže náš šampión zarobiť v novom ročníku Ligy majstrov. Bez ohľadu na výsledky v troch úvodných predkolách súťaže získa Artmedia za účasť v tohtoročnej Lige majstrov 160-tisíc eur (takmer päť miliónov korún). V prípade, ak by zopakovala svoju účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov spred troch rokov, čakajú ju desaťmiliónové príjmy.

Prečítajte si aj:
Kmotrík vymenil Artmediu za Slovan

Najslávnejší slovenský futbalový klub v histórii mení majiteľa. Vlastníkom Slovana Bratislava sa stal veľkopodnikateľ Ivan Kmotrík a finančná skupina J&T. Kmotrík, ktorý je aj majiteľom úradujúceho majstra Artmedie, sa bude musieť tohto najúspešnejšieho slovenského klubu za posledné roky vzdať. „Jednou z podmienok vstupu do Slovana bolo, že Ivan Kmotrík, resp. Grafobal Group predá FC Artmediu. To sa podľa našich informácií naplnilo,“ povedal pre HN hovorca J&T Maroš Sýkora. Slovan bude mať v ďalšej sezóne rozpočet 90 miliónov korún. Ďalších 50 miliónov sú noví majitelia pripravení investovať do posilnenia kádra.

Celý článok >>

Kto kúpil Slovan Bratislava

Finančná skupina J&T
J&T je jednou najmocnejších firiem na Slovensku a pod kontrolou ju majú spoločníci Ivan Jakabovič, Peter Korbačka, Patrik a Jozef Tkáčovci. Okrem energetiky sa angažuje aj v privátnom bankovníctve, obchode s realitami, cestovnom ruchu a športe. V susednej Českej republike vlastní najslávnejší futbalový klub, Spartu Praha, a spolupracuje na projekte výstavby národného futbalového štadióna v Bratislave.

Grafobal group, a. s.
Ide o akciovú spoločnosť holdingového typu, založenú v roku 1998 s cieľom zastrešiť aktivity dcérskych spoločností podnikajúcich v oblasti polygrafickej výroby, vydavateľskej činnosti, distribúcie tlače, tabaku a doplnkového tovaru, reklamnej a mediálnej činnosti. Predsedom predstavenstva spoločnosti je Ivan Kmotrík.
 

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 07:53