StoryEditor

Slovan sa predbežne dohodol s Jerem Karalahtim

01.02.2008, 10:22
Autor:
SITASITA
V drese hokejového Slovana Bratislava sa môže objaviť ďalší hokejista so skúsenosťami z NHL. Úradujúci majster sa v posledných hodinách prestupového obdobia predbežne dohodol na pôsobení do konca sezóny s Fínom Jerem Karalahtim.

Tridsaťdvaročný obranca by sa k tímu pripojil po vybavení osobných záležitostí vo Fínsku. Informovala o tom klubová internetová stránka hcslovan.sk.
Rodák z Helsínk začínal s hokejom v miestnom IFK. Člen All-Star tímu hokejových majstrovstiev sveta 1998 a 1999 pôsobil v IFK až do roku 1999, keď sa presunul do zámoria a začal hrať za Los Angeles Kings, ktorí ho v sezóne 2001/02 vymenili do Nashvillu. Karalahti následne vynechal ročník 2002/03 a v tom ďalšom opäť podpísal zmluvu s IFK Helsinki, s ktorým sa rozlúčil v lete 2007. Účastník piatich svetových šampionátov naposledy pôsobil vo fínskom Kärpäte Oulu, v súčasnosti mu však v prípade dokázania viny v súvislosti s prechovávaním kokaínu a amfetamínových látok hrozí až šesťročné väzenie. Hokejista je v tomto prípade jedným z devätnástich obvinených. Súd na helsinskom predmestí Espoo začal v utorok pojednávanie s Karalahtim, ktorého spájajú so sieťou odhalenou v júli 2007 a obvinenou z distribúcie zakázaných látok. Súd sa koná z bezpečnostných dôvodov v miestnej väznici. Obranca čelí obvineniu z prechovávania a pašovania štyroch kilogramov amfetamínových látok do Fínska. Organizovaná skupina, ktorej členom mal byť aj Karalahti, mala v priebehu roku 2007 prepašovať z Estónska do Fínska približne 20 kg amfetamínu a niekoľko stoviek gramov kokaínu. Polícia hokejistu zatkla v decembri priamo na ľadovej ploche počas tréningu Kärpät Oulu. S návykovými látkami mal Karalahti problémy už v minulosti, v roku 2002 musel pre ne opustiť po šesťmesačnom dištanci aj zámorskú profiligu.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 22:07