StoryEditor

O'Neal po 14 rokoch bez nominácie na Zápas hviezd

01.02.2008, 08:30
Autor:
SITASITA

Aký by to bol Zápas hviezd NBA bez dvojnásobného najužitočnejšieho hráča základnej časti Steva Nasha či vlaňajšieho prvého európskeho držiteľa prestížneho ocenenia Dirka Nowitzkého? Asi takto rozmýšľali tréneri 30 tímov súťaže pri skladbe lavičky oboch tímov pre 57. All-Stars Game, ktorý sa 17. februára uskutoční v New Orleans Arene. Po fanúšikoch, ktorí určili zloženie otváracích pätiek konferencií sa dostali k slovu aj odborníci a tí rozhodli, že je čas skoncovať s érou Shaquilla O'Neala, ktorý aj tak v súčasnosti laboruje so zranením. Pivot Miami má na konte 14 nominácií, a to dokonca bez prerušenia, najviac v histórii exhibície spomedzi aktívnych basketbalistov. Medzi štrnástkou vyvolených majú dvojnásobné zastúpenie tímy Detroit Pistons, Phoenix Suns a Washington Wizards. Premiéra v hlavnom Zápase hviezd čaká trojicu zo Západnej konferencie - pred domácimi divákmi sa predstavia Chris Paul a David West z Hornets a Brandon Roy z Portlandu. Viac skúseností so Zápasom hviezd majú Carlos Boozer (Utah), Steve Nash a Amaré Stoudemire (obaja Phoenix) a Dirk Nowitzki (Dallas).
Na Východe nič nového - všetci siedmi nominovaní už majú na konte minimálne jednu účasť. Tréneri si nevedeli predstaviť koncert hviezd bez Chaunceyho Billupsa a Richarda Hamiltona (obaja Detroit), Chrisa Bosha (Toronto), Carona Butlera a Antawna Jamisona (obaja Washington), Joa Johnsona (Atlanta) a Paula Piercea (Boston).
V New Orleans sa tak predstaví počas hlavného programu štvorica legionárov - Kanaďana Nasha a Nemca Nowitzkého vybrali tréneri, Tima Duncana z Panenských ostrovov a Číňana Jao Minga chceli mať v elitných päťkách fanúšikovia.
Absolútnym víťazom hlasovania fanúšikov sa stala predsezónna posila Boston Celtics Kevin Garnett. Bývalý krídelník Minnesoty nastúpi v New Orleans už na svoje 11. stretnutie najlepších hráčov súťaže, v roku 2003 ho vyhlásili za najužitočnejšieho basketbalistu prestížneho duelu. Od priaznivcov dostal Garnett 2 399 148 hlasov, čo je šiesty najvyšší počet v histórii ankety. Spomedzi aktívnych hráčov je Garnett s 11 nomináciami druhý za O'Nealom. V tíme Východnej konferencie mu budú robiť spoločnosť vlaňajší líder hlasovania, túto sezónu "až" druhý, MVP Zápasu hviezd 2006 LeBron James z Clevelandu, post pivota otváracej formácie zaujme tretí muž celkového poradia Dwight Howard z Orlanda a o rozohrávku výberu sa postarajú Jason Kidd (New Jersey) a Dwyane Wade (Miami).
Otváraciu päťku Západnej konferencie privedie na palubovku špílmacher a líder Los Angeles Lakers Kobe Bryant. Najmladší účastník v histórii Zápasu hviezd (z roku 1998) si pripíše vďaka 2 004 940 hlasom 10. účasť a môže sa pokúsiť o obhajobu titulu MVP stretnutia. Prvý zraz sa v otváracej zostave predstaví krídelník Denveru Carmelo Anthony, Nuggets budú mať dvojnásobné zastúpenie vďaka skvelému "finišu" rozohrávača Allena Iversona (9. účasť v rade). Priaznivci chcú v drese Západu vidieť v New Orleans aj čínskeho pivota z Houstonu Jao Minga (6. účasť v rade) a ďalšieho krídelníka Tima Duncana z majstrovského San Antonia, ktorý medzi elitou nechýbal od roku 1997, kedy vstúpil do NBA.
V prípade, že niektorý z nominovaných hráčov odmietne pozvánku pre zranenie či iný dôvod, náhradníka určí komisár NBA David Stern.
Mužstvo Východnej konferencie bude viesť kouč najlepšieho tímu súťaže Boston Celtics Doc Rivers, česť dirigovať mužstvo Západu si vyslúžil na radosť fanúšikov Hornets Byron Scott z New Orleans.
V poradí 57. All-Star víkend sa bude niesť aj v znamení charitatívnych podujatí na podporu obetí postihnutých hurikánom Katrina v roku 2005. V duchu architektúry Francúzskej štvrte živelnou pohromou postihnutého mesta budú aj dresy oboch výberov.

Nominácie na 57. Zápas hviezd NBA (17. februára v New Orleans)

Východná konferencia:
Chauncey Billups (rozohrávač/Detroit/3. nominácia na Zápas hviezd)
Chris Bosh (krídelník/pivot/Toronto/3)
Caron Butler (krídelník/Washington/2)
*Kevin Garnett (krídelník/Boston/11)
Richard Hamilton (rozohrávač/Detroit/3)
*Dwight Howard (pivot/Orlando/2)
*LeBron James (krídelník/Cleveland/4)
Antawn Jamison (krídelník/Washington/2)
Joe Johnson (rozohrávač/Atlanta/2)
*Jason Kidd (rozohrávač/New Jersey/8)
Paul Pierce (krídelník/Boston/6)
*Dwyane Wade (rozohrávač/Miami/4)

Hlavný tréner: Doc Rivers (Boston)


Západná konferencia:
*Carmelo Anthony (krídelník/Denver/2)
Carlos Boozer (krídelník/Utah/2)
*Kobe Bryant (rozohrávač/L.A. Lakers/10)
*Tim Duncan (krídelník/San Antonio/10)
*Allen Iverson (rozohrávač/Denver/9)
*Jao Ming (pivot/Houston/6)
Steve Nash (rozohrávač/Phoenix/6)
Dirk Nowitzki (krídelník/Dallas/7)
Chris Paul (rozohrávač/New Orleans/1)
Brandon Roy (rozohrávač/Portland/1)
Amaré Stoudemire (krídelník/pivot/Phoenix/3)
David West (krídelník/New Orleans/1)

Hlavný tréner: Byron Scott (New Orleans)

(*označuje hráčov nominovaných na základe hlasovania fanúšikov)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
29. apríl 2024 21:04