StoryEditor

Šok prišiel presne na pravé poludnie

06.01.2008, 23:00
V Lisabonskom kultúrnom centre prebiehalo v plnom prúde administratívne a technické preberanie strojov a kontrola pretekárov, keď náhle o pol desiatej sa všetko zastavilo. Účastníci Rely Dakar sa s očakávaním zhromaždili vo veľkom stane týmu Volkswagen a čakalo sa na tlačovú schôdzu. Nikto ani len netušil, čoho sa má týkať.

V Lisabonskom kultúrnom centre prebiehalo v plnom prúde administratívne a technické preberanie strojov a kontrola pretekárov, keď sa náhle o pol desiatej všetko zastavilo. Účastníci Rely Dakar sa s očakávaním zhromaždili vo veľkom stane tímu Volkswagen a čakalo sa na tlačovú schôdzu. Nikto ani len netušil, čoho sa má týkať. Napokon k nej neprišlo, organizátori podujatia len vyvesili záhadný oznam, že mimoriadny brífing bude presne napoludnie. V tom momente sa začali chýriť správy o zrušení jubilejného tridsiateho ročníka Rely Dakar.
Nikto tomu neveril, každý prehováral sám seba, že to nemôže byť pravda. Bohužiaľ, bola. Presne o dvanástej vyšiel na pódium riaditeľ súťaže Etienne Lavigne a vyhlásil verdikt: Tohtoročný Dakar sa ruší z bezpečnostných dôvodov. "Nemôžeme zaručiť bezpečnosť účastníkov, preto sme sa rozhodli súťaž zrušiť. Dakar je symbol, legenda a nemôžeme si dovoliť pokračovať v tomto prestížnom podujatí pre vážnu hrozbu teroristických útokov," uviedol Lavigne. Koniec. Stovky súťažiacich, sponzorov aj novinárov vyšli zo sály ako obarení, nikto tomu nechcel uveriť. Púštna rely sa zrušila, deň pred oficiálnym štartom v portugalskom Lisabone. Keď po hodinách smútku, nešťastia a hnevu napokon dopadla realita na účastníkov, začali rozmýšľať o čo najskoršom návrate domov. Nikto však pred týždňom ani len netušil, že sa ho dočkajú tak skoro.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 22:06