StoryEditor

Hantuchová má šancu v Austrálii na najlepšiu osmičku sveta

20.01.2008, 23:00

Najlepšia slovenská tenistka postúpila medzi šestnásť najlepších hráčok sveta na prvom grandslamovom turnaji roka Australian Open (dotácia 20,6 milióna austrálskych dolárov). V treťom kole zdolala Španielku Virginiu Ruano Pascualovú 6:2, 6:3. "Som rada, že som to proti Ruanovej-Pascualovej zvládla tak hladko, pretože Španielka je známa nepríjemným rezaným bekhendom starej školy," povedala Hantuchová. V boji o najlepšiu osmičku nastúpila dnes v noci proti Ruske Marie Kirilenkovej.

Ešte nestratila set
Deviata hráčka sveta si tak postupom medzi najlepšiu šestnástku zarobila v Melbourne už takmer dva milióny slovenských korún.
Proti Španielke bola na kurte iba vyše hodiny. Slovenka tak doteraz nestratila v Austrálii ani set. Vôbec prvý vzájomný súboj 24-ročnej Slovenky a o 10 rokov staršej Španielky, známej skôr ako skvelej deblistky, vyznel jasne v prospech popradskej rodáčky. "Aj štatistika víťazných úderov dokumentuje, že som sa presadila vlastnou hrou," doplnila Hantuchová.
Naša najlepšia tenistka sa predstaví v Austrálii aj v osemfinále štvorhry. Tam postúpila spolu s bývalou svetovou jednotkou, Američankou Lindsay Davenportovou, keď porazili český pár Gabriela Navrátilová/Klára Zakopalová bez problémov 6:2, 6:1. Ich súperkami budú ukrajinské sestry Aľona a Kateryna Bondarenkové. Skúsené hráčky majú dovedna na konte sedem deblových finálových účastí v Melbourne, z toho 31-ročná mamička Davenportová šesť. Hantuchová zostala tesne pod vrcholom v roku 2002 po boku Španielky Arantxe Sanchezovej-Vicariovej.

Môže vyrovnať maximum
Hantuchová sa vo dvojhre na Australian Open doteraz najďalej dostala pred piatimi rokmi -- do štvrťfinále. Teraz je opäť v hre o najlepšiu osmičku. Jej súperkou bude Ruska Maria Kirilenková. Vo svetovom rebríčku jej patrí 26. miesto. S 20-ročnou Moskovčankou má Hantuchová pozitívnu bilanciu 3:1. Naposledy hrali spolu vo februári minulého roka, keď doteraz jediný raz vyhrala Kirilenková.
"Vôbec ma neprekvapilo, že práve Kirilenková sa stala mojou súperkou. Dobre sa pohybuje na kurte, veľa toho vybehá a má kvalitné oba základné údery. Navyše, jej drobná výhoda spočíva v tom, že v nedeľu mala voľno. Bude to zaujímavý zápas," povedala pred osemfinálovým súbojom slovenská jednotka. Za postup do štvrťfinále by Hantuchová zarobila ďalších takmer dva milióny slovenských korún. V prípade postupu by sa rodáčka z Popradu stretla s víťazkou súboja Nadežda Petrovová -- Agnieszka Radwanská.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 19:18