StoryEditor

Janočko prestupuje do Salzburgu

14.06.2006, 00:00

Slovenský futbalista Vladimír Janočko bude aj po odchode z Austrie Viedeň pokračovať vo svojej ďalšej kariére v Rakúsku. Dvadsaťdeväťročný košický odchovanec podpísal zmluvu s tímom Red Bull Salzburg, ktorý má v novej sezóne T-Mobile bundesligy najvyššie ambície. Klub z Mozartovho mesta, ktorý v minulej sezóne skončil na druhej priečke, totiž ako tréner povedie Nemec Lothar Matthäus a vo funkcii športového riaditeľa bude pôsobiť Talian Giovanni Trapattoni.
"Som rád, že už sa prestup uzavrel, chcel som mať pred letom jasno o mojom ďalšom pôsobisku, aby som sa mohol sústrediť na futbal a nie čakať na ponuky," povedal pre HN Vladimír Janočko a dodal: "Potešujúci pre mňa je fakt, že si ma tréneri vybrali do tímu ašpirujúceho na titul. Austria bude pre mňa už súper, ja sa musím sústrediť na výkony v drese Salzburgu. Poznám väčšinu nových spoluhráčov, navyše v klube pôsobia dvaja Česi Vratislav Lokvenc a Patrik Ježek."
Ofenzívny stredopoliar Janočko je 39-násobným slovenským reprezentantom, pričom v najcennejšom drese strelil tri góly.
Posledné štyri sezóny strávil v tíme Austria Viedeň, kde ho vo vrcholnej forme v drese "fialiek" zastihla najmä sezóna 2002/2003, keď sa stal víťazom ankety o najlepšieho hráča I. rakúskej ligy a stal sa aj najlepším futbalistom Slovenska za rok 2003.

Predchádzajúce kluby V. Janočka:
Austria Viedeň (2001--2006)
Škoda Xanthi (2000 -- 2001)
FC Košice (1994 -- 2000)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
03. máj 2024 07:56