StoryEditor

Landis sa zmieruje s koncom

18.12.2006, 23:00
Americký cyklista Floyd Landis sa zmieruje s koncom kariéry. A to bez ohľadu na to, či ho vyhlásia za vinného alebo nevinného v dopingovom prípade z tohtoročných pretekov Tour de France.

Americký cyklista Floyd Landis sa zmieruje s koncom kariéry. A to bez ohľadu na to, či ho vyhlásia za vinného alebo nevinného v dopingovom prípade z tohtoročných pretekov Tour de France. Landis svoju budúcnosť vidí čierne.
"Aj keby ma nepotrestali, zmluvu mi asi nikto neponúkne," hovorí Američan, ktorý ešte stále nepozná ortieľ, či je definitívnym víťazom Tour de France alebo mu titul odoberú. Pred nezávislého vyšetrovateľa Americkej antidopingovej agentúry by mal predstúpiť v januári a vysvetľovať, prečo bol testosterón v jeho krvi vyšší ako je povolená norma. "Existuje len minimálna šanca, že by som v roku 2007 súťažil. Ak ma suspendujú na dva až štyri roky, je to môj koniec. Dúfam, že k takému poníženiu nepríde. Už teraz sa nepovažujem za profesionálneho cyklistu," vyhlásil Landis. Američanovi právnici v obhajobe obviňujú dopingové laboratórium v Chatenay-Malabry z mnohých chýb pri testoch moču. Landis teraz dúfa, že vďaka tomu očistí svoje meno.
"Nikdy som nebral testosterón. Bol by som hlúpy, keby som ho užil. Aj keď som nevinný, moja reputácia sa zruinovala," tvrdí Landis. Organizátori Tour de France už označujú za víťaza TdF 2006 Oscara Pereira, ale ešte počkajú na koniec vyšetrovania a prípadný trest pre Landisa a až potom mu odoberú titul.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. máj 2024 01:35