StoryEditor

Košická aréna potrebuje ešte sto miliónov

21.03.2005, 23:00
Celkový rozpočet výstavby hokejovej Košickej arény bude v optimálnom variante 430 miliónov korún a ak chce občianske združenie Košická aréna dodržať zámer -- otvoriť pred budúcoročnými zápasmi play-off nový štadión podľa svetových štandardov, musí ešte získať zhruba 100 miliónov korún.

Celkový rozpočet výstavby hokejovej Košickej arény bude v optimálnom variante 430 miliónov korún a ak chce občianske združenie Košická aréna dodržať zámer -- otvoriť pred budúcoročnými zápasmi play-off nový štadión podľa svetových štandardov, musí ešte získať zhruba 100 miliónov korún. Včera o tom informoval viceprezident združenia Anton Jura. Ako ďalej uviedol, počas minulotýždňového zasadnutia pracovného tímu a Správnej rady združenia Košická aréna, jej členovia rozhodli o ďalších dodávkach vnútorného zariadenia štadióna. Okrem toho schválili dodávateľa deväťtisíc sedačiek, ktoré si spolu so zábradliami vyžiadajú z rozpočtu na dostavbu Košickej arény 24 miliónov korún. Pravdepodobne najdrahšou časťou zariadenia štadióna bude veľkoplošná zobrazovacia jednotka, tzv. informačná kocka, ktorá spolu s kamerovým systémom bude stáť vyše 20 miliónov korún.
Na stavbe v týchto dňoch dokončujú betonáž snehovej jamy a skúšajú vzorky gumových pásov, ktoré by mali pokryť tribúny a znížiť tak hlučnosť kovovej podlahy. Pokračuje konanie, ktorého výsledkom má byť územné rozhodnutie pre výstavbu tréningovej haly a parkovísk. Súbežne finišuje projektová dokumentácia na trojpodlažnú budovu, ktorá vyrastie na východnej strane arény. Budú v nej sklady, kancelárie a na streche chladiace veže na zabezpečenie prevádzky haly. O niekoľko dní by sa mal skončiť aj užší výber kandidátov na funkciu manažéra Košickej arény, ktorý sa pravdepodobne ujme svojej funkcie ešte počas výstavby haly.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
26. apríl 2024 21:16