StoryEditor

Micheľ môže dnes prepísať históriu

06.07.2006, 00:00

Slovenský arbiter Ľuboš Micheľ je vážnym adeptom na rozhodovanie finále majstrovstiev sveta. Svoj prvý zápas na medzinárodnej scéne odpískal v roku 1995. O tri roky neskôr rozhodoval finále ME do 21 rokov. V roku 2003 bol jeho vrcholom finálový zápas Pohára UEFA a pred rokom dohliadal na finálový súboj Pohára konfederácií.

Futbalový rozhodca v rozhovore pre HN

Už dnes sa dozviete, kto bude pískať finále, nie ste aspoň trochu nervózny?
- Sám som prekvapený, že ma neprenasleduje žiadna žalúdočná nervozita. Ale aj tak som na týchto majstrovstvách dosiahol viac ako som čakal, možno ma tá pohoda prejde práve dnes, keď sa dozviem výsledky komisie. Ešte žiaden Slovák nerozhodoval finále z pozície hlavného arbitra, ale veľmi rád by som túto štatistiku zmenil.

Podľa viacerých odborníkov máte šancu rozhodovať finále, kto by vás ale pomohol predbehnúť?
- Podľa môjho názoru ma môže predbehnúť buď Nemec Merk alebo Španiel Cantalejo.

Taliani sú vo finále, Nemcov čaká súboj len o bronz. Ako sa vám pozdával tento duel?
- Tento zápas som sledoval v meste, tak som si po dlhšom čase vychutnal aj atmosféru mimo štadióna. Bol to vyrovnaný nervák, hralo sa v podstate tak, ako som predpokladal. Nemci sa snažili tlačiť Taliansko, zlomiť tú ich niekedy neprekonateľnú bariéru. Zverenci trénera Lippiho hrali typický svoj štýl, takticky prerušovali hru, nechceli sa dostať pod tlak a navyše vyšiel im gól v predĺžení, ktorý Nemcov úplne zložil. Potom už nemali čas zareagovať, pretože za dve minúty sa dá len ťažko streliť kontaktný gól.

01 - Modified: 2003-03-18 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: NHL
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 06:02