StoryEditor

Barcelona chystá pomstu

21.02.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Bratislava (SITA)
Po minuloročnom nezabudnuteľnom dvojzápase Chelsea Londýn -- FC Barcelona v osemfinále futbalovej Ligy majstrov sa tieto dve špičkové mužstvá stretnú v rovnakej fáze najprestížnejšej klubovej súťaže aj v tejto sezóne.
Dnešný súboj úradujúcich šampiónov a lídrov anglickej a španielskej ligy jednoznačne púta najväčšiu pozornosť futbalovej Európy aj teraz, Katalánci sa chystajú odplatiť londýnskemu tímu vyradenie z uplynulej sezóny. Chelsea vtedy postúpila ďalej aj napriek prehre v prvom zápase 1:2, keď v odvete vyhrala 4:2.
V doterajších stretnutiach Chelsea s Barcelonou sa však z postupu vždy tešilo mužstvo, ktoré rozhodujúci duel hralo na vlastnom štadióne, čo teraz nahráva do karát španielskemu klubu. Zaujímavé je aj to, že v siedmich vzájomných zápasoch dokázali oba kluby stopercentne využiť výhodu domáceho prostredia. Na tento fakt sa spolieha aj najväčšia hviezda Ronaldinho. "Rozdiel medzi minulým rokom a touto sezónou je, že odvetu hráme doma. To hovorí v náš prospech. Ešte stále mám v pamäti nešťastný súboj na Stamford Bridge, v ktorom sme spravili príliš veľa chýb. Niečo také sa nesmie zopakovať. Musíme hrať svojím štýlom. Rešpektujem silu defenzívy Chelsea, ale rozhodne z nej nemám strach. Verím, že sa mi podarí presadiť sa," vyhlásil výnimočný brazílsky technik, ktorý pred rokom na Stamford Bridge dvakrát skóroval. Podľa ďalšieho rodeného Brazílčana, ale dnes už portugalského reprezentanta Deca je najväčšou prednosťou Chelsea tréner Jose Mourinho, ktorý ho viedol ešte v Porte: "Majú niekoľko skvelých hráčov, ale ich sila spočíva v kolektíve a víťaznej mentalite. To všetko im vštepil Mourinho a myslím si, že to je ich najlepší hráč. Chceme im však vrátiť vyradenie z minulého roka a radi by sme zvíťazili už v Londýne."
Včerajšie duely osemfinále sa skončili po uzávierke HN.
LIGA MAJSTROV
Dnešný program -- osemfinále:
FC Chelsea -- FC Barcelona, Werder Brémy -- Juventus Turín, Ajax Amsterdam -- Inter Miláno, Glasgow Rangers -- FC Villarreal (všetky zápasy od 20.45 hod.)

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 13:44