StoryEditor

Ťažké čakanie na trénerov verdikt

11.05.2005, 00:00
Rozhovor so slovenským hokejistom Brankom Radivojevičom

Ako ste prijali rozhodnutie trénera Františka Hossu o tom, že po zranení Vladimíra Országha dopísal na súpisku svojho syna Marcela a pre vás sa tak šampionát skončil?
- Nebolo to príjemné a bol som z toho smutný. Chcel som veľmi hrať a uplatniť sa v zostave. No viem aj to, že iba jeden z nás dvoch mohol zostať.
Čo myslíte, že podmienilo vaše vyradenie?
- Neviem, ani som po tom nepátral. Dočítal som sa však, že Marcel je univerzálnejší a má aj väzby na brata Mariána. Je to však v kompetencii trénera, aby rozhodol. Zrejme mňa nepovažoval za rovnako využiteľného.
Rozsudok, ktorý sa nad vami vznášal, sa neustále odďaľoval, iste chce chceli vedieť skôr, či sa s vami ráta...
- Pravdaže, lebo pre hráča je lepšie, ak vie, na čom je, Neustále posúvanie rozhodnutia mi nepridávalo na pokoji, ale rovnako bol na tom Marcel. Nazdávam sa, že doplnenie súpisky sa mohlo udiať skôr.
Aké ste mali pocity v hľadisku?
- Ovládal som sa, ale nebolo to jednoduché. Vysedávanie počas zápasov nemá rád nikto. Tam to hráč prežíva ešte intenzívnejšie než na striedačke alebo na ľade. Nebolo mi všetko jedno, hlavne v momentoch, keď sa nám menej darilo. Okamžite by som si bol v tých chvíľach obul korčule a išiel za chlapcami. No nedalo sa, už by som podobné čakanie nechcel nikdy absolvovať. Bolo to hrozne ťažké a psychicky vyčerpávajúce.
Tušili ste už pred odchodom na MS, že nemáte istú pozíciu?
- Očakával som tuhý boj o miesta v zostave, to sa dalo usúdiť aj z toho, ako vypadávali viacerí spoluhráči v priebehu prípravy. Dokonca i takí, čo hrali kedysi v NHL. No stále som veril, že dostanem príležitosť hrať. Som z toho frustrovaný.
Nebol na vine vášho vyradenia aj herný útlm?
- Hoci v zámorí som iste kvalitatívne rástol, nenazdávam sa, že vo Vsetíne a potom vo švédskej Lulee by som herne išiel v uplynulej sezóne dolu.
Bude sa tento zážitok s vami dlho vliecť?
- Pár dní určite, kým sa z toho nevyspím. Na hokej však nezanevriem, budem ho sledovať ďalej pri televíznej obrazovke a držať prsty našim.
Aj ich prídete povzbudiť v ďalších bojoch?
- Radšej nie, asi by som to horšie znášal...
Čo vás prekvapilo v priebehu podujatia?
- Výborné publikum, množstvo našich priaznivcov a skvelá atmosféra. Mínusmi bol ľad, podmienky pre hráčov a aj strava postupne zovšednela. Podstatné však bude, aby naši zabojovali v záverečnej fáze šampionátu a rozveselili slovenský národ.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
24. apríl 2024 21:03