StoryEditor

Galis odstavil Šeba

29.09.2006, 00:00

BRATISLAVA -- Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Dušan Galis sa včera postaral o poriadny rozruch. Do 20-člennej nominácie na kvalifikačné zápasy proti Walesu (7. novembra) a Nemecku (11. októbra) totiž nenominoval útočníka Filipa Šeba. Ten mal v poslednom čase výbornú formu, keď v troch reprezentačných zápasoch strelil päť gólov. Posledný súboj s Českom mu však nevyšiel.

Trénerovo mlčanie
Galis tak reagoval na trojgólovú prehru s našimi západnými susedmi, kde stroskotal celý tím. Ak zverenci reprezentačného trénera zlyhajú aj na budúci týždeň, bude sa musieť vyrovnať s obrovskou vlnou kritiky. Pred útočníkom Glasgowu Rangers uprednostnil banskobystrického mladíka Ivana Lietavu. Nový splnomocnenec vlády pre mládež a šport sa k svojmu rozhodnutiu vyjadriť nechcel. "K nominácii nemám viac čo povedať. Jakubko v nej nefiguruje, pretože je zranený."

Šebo si myslí svoje
22-ročného odchovanca Interu Bratislava táto správa zastihla počas prípravy "jazdcov" na odvetné stretnutie 1. kola Pohára UEFA proti nórskemu Molde. "Samozrejme, že mám na to svoj názor, zatiaľ som sa však rozhodol túto situáciu nekomentovať. Celé si to musím nechať uležať v hlave a neskôr sa k tejto nominácii určite vyjadrím," reagoval Šebo.

Németh bez šance
V nominácii nášho kouča je až sedemnásť futbalistov, ktorí figurujú v európskych kluboch a iba traja sú z našej ligy. Ďalším prekvapením v kádri na dôležité kvalifikačné zápasy je aj neúčasť útočníka nemeckého Aachenu Szilárda Németha. Pritom ešte nedávno sa Galis vyjadril na Némethovu adresu.
pev, lm, SITA

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
20. apríl 2024 11:57