StoryEditor

Takto budú hlasovať v referende slovenské osobnosti. Pozrite sa (veľká anketa)

05.02.2015, 23:00
Autor:
redred
Zúčastniť či nezúčastniť sa referenda? Prečítajte si, ako sa rozhodli slovenské osobnosti.


Šimon Šicko, generálny riaditeľ a spolumajiteľ Pixel Federation
Na referende sa nezúčastním. Otázky sú podľa mňa položené zle. Argumentuje sa ochranou tradičnej rodiny, ktorá ochranu nepotrebuje lebo jej ochrana, práva a povinnosti sú zakotvené už v ústave. Vadí mi, že pravou podstatou referenda je postihovať a znevýhodňovať sexuálne menšiny. Ďalej ma veľmi mrzí, že referendum ma podvedome donútilo na chvíľu kategorizovať ľudí podľa sexuálnej orientácie, čo je samozrejme nezmysel a stredoveké rozmýšľanie.

Grigorij Mesežnikov, politológ
Na referende sa nezúčastním. Jediné, na ktorom som kedy bol bolo to o vstupe do Európskej únie.

Dušan Čimo, sudca, člen Súdnej rady
Na referendum pôjdem, ale ešte neviem, ako budem hlasovať.

Zuzana Ďurišová, sudkyňa
Na referendum pôjdem a budem hlasovať áno vo všetkých troch otázkach.

Marek Božík, vydavateľ, laureát ocenenia Biela vrana 2010
Či pôjdem, sa rozhodnem asi až v deň referenda, ale ak by som šiel, hlasoval by som kladne.

Zdeno Cíger, bývalý hokejový reprezentant
To ešte neviem či sa zúčastním, mám cestovať, máme nejaké zápasy mimo Bratislavy, neviem či to budem stíhať. Ak to stihnem, tak určite nie som zato, aby si deti adoptovali dvaja muži. To určite nie. Viac menej súhlasím so všetkými troma otázkami a odpovedal by som áno.

Zuzana Štefečeková, dvojnásobná strieborná olympijská medailistka v streľbe
Áno zúčastním a čo sa týka hlasovania, na všetky otázky odpovedám áno. Neviem, ako veľmi výsledky referenda ovplyvnia budúcnosť. Ja nemám nič proti párom rovnakého pohlavia no nepovažujem za vhodné aby uzatvárali manželské zväzy či adoptovali si deti.

Jana Dukátová, viacnásobná majsterka sveta vo vodnom slalome
Ja sa na referende nezúčastním. Nie je to téma, ktorá by bola momentálne pre mňa dôležitá. Všetok svoj čas teraz venujem športu a vecí okolo neho. Doteraz som sa zúčastnila všetkých volieb a referend – no tentokrát sa nezúčastním.

Ján Filc, tréner majstrov sveta v Göteborgu
Zúčastním sa referenda, ale ako budem hlasovať si nechám pre seba a nebudem sa k tomu verejne vyjadrovať. Je to dosť privátna záležitosť každého človeka, ako to vníma a cíti. Už svojím postojom k referendu dávam súhlas s tým, že to má zmysel. Môj pohľad na všetky veci ohľadom postavenia rodiny sú v súlade s tým, ako je referendum vypísané.

Jana Bajánková, šéfka Súdnej rady
Táto otázka nesúvisí s činnosťou Súdnej rady ani s činnosťou jej predsedníčky, preto sa k nej nebudem vyjadrovať.

Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky
Som človek konzervatívny, s porozumením toho, čo očakávajú menšiny alebo druhá skupina. Pri tretej otázke si myslím, že sú veci v školstve, ktoré nie sú dotiahnuté najlepšie a môžu byť výhrady k tomu, čo všetko sa na školách učí. Ale to, aby základné vzdelanie v oblasti sexuálnej výchovy bolo na školách, je podľa mňa nutnosťou.

Michal Hvorecký, spisovateľ
Môj pôvodný názor bol, že budem hlasovať trikrát nie. Nakoniec som sa priklonil ku komunite ľudí, ktorá sa rozhodla bojkotovať referendum. Myslím si, že to bude lepší krok, pretože to celé považujem za zbytočné, manipulatívne a nespravodlivé.

Silvia Kušnírová, majiteľka SKPR Strategies
Na referende sa nezúčastním. Povedané jazykom PR, ide tu o nesprávne posolstvo podané nesprávnym spôsobom v nesprávnom čase. Referendum je podľa mňa zbytočné a tento postoj vyjadrujem neúčasťou.

Václav Hřích, predseda Slovenskej asociácie výskumných agentúr a riaditeľ agentúry AKO
Odpoveď je ľahká, referenda sa nezúčastním.

Róbert Slovák, partner Respect APP a prezident Klubu reklamných agentúr Slovenska
Nemienim svojou osobnou účasťou na referende podporiť aktivitu novovznikajúcej extrémistickej politickej strany. Musí im stačiť, že na ich kampaň som sa s väčšinou slušných a tolerantných Slovákov poskladal z mojich daní.

Jaromír Čižnár, generálny prokurátor
Ďakujem za oslovenie do ankety. Z hľadiska ústavného a zákonného vymedzenia svojej pôsobnosti však nepovažujem za vhodné, aby som sa do nej zapojil.

Nina Gažovičová, licitátorka aukčnej spoločnosti SOGA
Nezúčastním sa, lebo cestujem do Berlína na premiéru filmu Ivana Ostrochovského Koza. Ale aj keby som bola na Slovensku, tak by som sa nezúčastnila, pretože mi to príde zbytočné.

Miroslav Dvorský, operný spevák
Myslím si, že keď sa už referendum vyhlásilo, tak je občianskou povinnosťou sa na ňom zúčastniť. Tí, čo tvrdia, že je zbytočné, nemajú potom právo čokoľvek komentovať. Takže na referende sa zúčastním, bolo by nezodpovedné, keby som nešiel. Odpoviem trikrát áno, lebo odjakživa som rodinu vnímal tradične - ako otca, mamu a keď sa podarí, tak aj deti. Nechcem tým nijako homosexuálne orientovaným ľuďom uberať vážnosť ani právo na vlastný život a vzťahy. Iba si myslím, že niektoré prirodzené veci sa nedajú zmeniť, aj keby sme chceli. A rodina je jednou z nich.

Lukáš Kimlička, módny návrhár a fotograf
Referenda sa nezúčastním, pretože je to podľa mňa úplne zbytočné. Radšej si nájdem na víkend nejakú užitočnejšiu aktivitu.

Marián Geišberg, herec
Nie, nezúčastním sa na referende, lebo ho považujem za perfídne.

Robert Fico, premiér SR
Na referendum pôjdem, je to moja ústavná povinnosť a domnievam sa, že ľudia by toto svoje právo mali tiež využiť. Môže sa totiž stať, že Slovensko raz môže referendum životne potrebovať, ale občania už zo zvyku neprídu.

Peter Pellegrini, predseda parlamentu
Ako ústavný činiteľ využijem toto právo a na referende sa zúčastním. Hlasovanie v ňom je slobodným rozhodnutím každého občana, preto nechcem nikoho ovplyvňovať.

Marián Zeman, niekdajší futbalový reprezentant
Určite sa zúčastním a myslím si, že budem odpovedať áno. Aj keď neviem, či na všetky tri otázky. Už keď sa to referendum spravilo, tak to je taká moja povinnosť tam ísť a vyjadriť svoj postoj k daným otázkam. Tak sa k tomu treba postaviť a ísť. Nezúčastniť sa je pre mňa neprípustné.

 

01 - Modified: 2007-03-07 19:58:06 - Feat.: 0 - Title: Pochovali prvú z obetí
01 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: O feminizme, inceloch a strachu: Muži strácajú pôdu pod nohami, necítia sa dobre, sú osamelí, nepochopení 02 - Modified: 2024-04-16 22:00:00 - Feat.: - Title: Sociologička: Mám strach, že smerujeme k autokracii. Červená kontrolka bliká, politické signály sú varovné 03 - Modified: 2024-04-15 08:27:47 - Feat.: - Title: Ako ukončiť vojnu na Ukrajine? Turci predložili nový návrh: zmrazenie hraníc na súčasnej frontovej línii 04 - Modified: 2024-04-03 12:27:17 - Feat.: - Title: Stovky umelcov z oblasti hudby vyzvali na ochranu pred AI: Varujú pred útokom na ľudskú tvorivosť 05 - Modified: 2024-04-03 22:00:00 - Feat.: - Title: Peklo i raj: LSD sa v ČSSR vyrábalo vo veľkom, užívali ho vojaci raketového štábu, nepohrdol ním ani Zeman
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 09:49