StoryEditor

Fico reagoval na incident v Kolíne: Nechceme, aby niekto obťažoval naše ženy (video)

07.01.2016, 12:33
Premiér dnes na tlačovej konferencii vyhlásil, že musíme zabrániť vytvoreniu ucelenej moslimskej komunity.


Prenos začína v 10. minúte záznamu

Tieto udalosti v Kolíne by mali byť jasnou odpoveďou pre tých, ktorí spochybňujú bezpečnostné opatrenia. My túto zodpovednosť berieme na seba a budeme v tom pokračovať,“ vyhlásil premiér Robert Fico na tlačovej konferencii.

Reagoval tak na incident, ktorý sa v Kolíne odohral na Silvestra. Premiér dodal, že Slovensko musí byť zabezpečené pred hrozbami, ktoré podľa neho nelegálna migrácia so sebou prináša. Fico zdôraznil, že myšlienka multikulturálnej Európy zlyhala.

"Nechceme, aby niekto obťažoval naše ženy“

Je to len fikcia, sen a nefunguje to. Akonáhle pustíte migrantov s odlišnými hodnotami do krajiny, hrozia takéto incidenty a to my nechceme. Nie za takýchto okolností,“ povedal Fico.

"Nechceme, aby sa aj na Slovensku stalo niečo ako v Nemecku, aby niekto obťažoval naše ženy na verejných priestranstvách," deklaroval Fico. Podľa jeho slov preto musí vláda urobiť dve zásadné zmeny vo svojej politike.

"Budeme finančnú pomoc na migračnú krízu jasne orientovať najmä na ochranu vonkajšej schengenskej hranice. Dáme peniaze, ale nechceme aby skončili napr. v potravinových fondoch, ale v bezpečnostných štruktúrach, ktoré ochránia vonkajšiu hranicu Schengenu. Len tak sa zastavia neregulované migračné toky," povedal premiér.

Fico: Musíme zabrániť vytvoreniu moslimskej komunity

Premiér ďalej skonštatoval, že jediná cesta, ako minimalizovať útoky, „je zabrániť vzniku ucelenej komunity na Slovensku, ktorá by vznikla zavedením povinných kvôt.“

Druhá zmena podľa neho spočíva v tom, že Slovensko nielenže odmieta povinné a trvalé kvóty, ale ani na dobrovoľnom základe neurobí vláda žiadne rozhodnutie, "ktoré by viedlo k vzniku ucelenej moslimskej komunity na Slovensku". "Toto je jediná cesta, ako eliminovať riziká," zdôraznil Fico.

Asi 90 žien polícii nahlásilo, že ich v samom centre mesta, v blízkosti kolínskej katedrály počas osláv príchodu nového roku sexuálne obťažovali mladí, údajne prevažne opití muži, ktorí sa im vyhrážali a okradli ich.

Podľa šéfa kolínskej polície boli zrejme páchatelia "arabského alebo severoafrického" pôvodu. Dve ženy nahlásili znásilnenie. Skupinky mužov ženy obklopili, obchytkávali a vo väčšine prípadov, keď odpútali ich pozornosť, aj okradli.

Bugár: Fico prekrýva skutočné problémy Slovenska

Podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára sa vláda témou migrantov snaží prekryť skutočné problémy akými sú kolabujúce zdravotníctvo, bujnejúca korupcia, zle fungujúce školstvo, či zhoršujúce sa podnikateľské prostredie.

Slovenský parlament zaujal podľa Bélu Bugára jasný postoj v otázke povinných kvót, ktoré odmietame, preto nerozumie potrebe premiéra Fica neustále sa vracať k tejto téme. „Aj počet žiadateľov o azyl za tretí kvartál - pätnásť hovorí jednoznačne o tom, že Slovensko nie je cieľovou krajinou,“ uviedol Béla Bugár.
 


 

01 - Modified: 2007-12-30 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Päť dní po atentáte. Pakistan sa zmieta v násilí
01 - Modified: 2023-02-03 07:54:26 - Feat.: - Title: Germanistka o nemeckej váhavosti: Obávajú sa aj jadrových zbraní či konfliktu s Ruskom 02 - Modified: 2022-03-24 08:17:28 - Feat.: - Title: Rozprávkové mesto alebo zelené peklo? Nemecký Tübingen je rajom ekoaktivistov a nočnou morou McDonaldu 03 - Modified: 2022-02-19 16:57:35 - Feat.: - Title: Francúzsko svojich občanov vyzvalo, aby bezodkladne opustili východ Ukrajiny 04 - Modified: 2022-02-17 05:11:05 - Feat.: - Title: Scholz a Biden vyzvali Rusko, aby prijalo "skutočné kroky" k deeskalácii napätia 05 - Modified: 2022-01-09 07:58:56 - Feat.: - Title: Kanibal z Nemecka dostal doživotie. Bývalý učiteľ vraždil, aby realizoval svoje fantázie
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 03:37