StoryEditor

V Jasnej vyhorel hotel. Jeden človek zomrel, ďalších šesť ľudí skončilo v nemocnici

06.10.2015, 08:13
Požiar v Demänovskej doline si vyžiadal jednu obeť. Zasahuje tam 40 hasičov.

Požiar, ktorý vypukol dnes okolo pol štvrtej ráno v hoteli Junior Jasná v Demänovskej doline v okrese Liptovský Mikuláš, naďalej hasia hasiči.

Podľa Miroslavy Ondrichovej, hovorkyne Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ide o požiar veľkého rozsahu. „Z objektu bolo evakuovaných vyše 130 osôb, pričom dve osoby pomocou výškovej techniky. Jedna osoba bola usmrtená a viacero osôb sa nadýchalo splodín horenia, z toho jedno dieťa,“ informovala ďalej Ondrichová. Na mieste zasahuje aj záchranná zdravotná služba a polícia, vyrozumení boli aj elektrikári a plynári.

„Ľudia utekali von“

Príčinu vzniku požiaru bude podľa hovorkyne zisťovať expertízna skupina. Všetky ubytované osoby z hotela sú umiestnené v susednom hoteli Družba. „Rozprával som sa s viacerými ľuďmi. O štvrtej ráno ich zobudil dym. Ako mi opísali situáciu tak nastala panika, zobrali si len najnutnejšie veci a utekali von z hotela. Všetko ostatné im zhorelo,“ opísal situáciu priamo z Jasnej náš redaktor Marek Nemec.

Podľa hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Borisa Chmela na mieste zasahovali štyri posádky záchrannej zdravotnej služby. "Žiaľ, 64-ročný muž pri požiari zomrel. Ďalších šesť osôb, ktoré sa nadýchali plynmi horenia, transportovali záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Všetci boli pri vedomí, išlo o štyroch mužov, jednu ženu a osemmesačné dieťatko. Dvoch ľudí museli ošetriť na mieste," uviedol Chmel.

K požiaru boli vyslaní hasiči z Liptovského Mikuláša a Liptovského Hrádku a následne aj hasiči z Ružomberku, Dolného Kubína, Tvrdošína, zo Záchrannej brigády Hasičského záchranného zboru v Žiline a z Popradu.

Pri hasení požiaru zasahuje skoro štyridsať hasičov a je nasadených vyše pätnásť kusov hasičskej techniky, vrátane štyroch kusov výškovej techniky.

K tragickej udalosti sa vyjadrila aj spoločnosť, ktorá je vlastníkom hotelového objektu v Demänovskej doline. „Spoločnosť Hotely mládeže Slovakia, a.s., považuje za najtragickejšie vyhasnutie jedného ľudského života. Je nám ľúto vzniknutej situácie. Zatiaľ nemáme presnú informáciu, o koho ide. Žiaľ, v tejto chvíli nemáme ani bližšie informácie o príčinách vzniku požiaru. Predpokladá sa, že požiar uhasia v priebehu dňa,“ uvádza v stanovisku Karol Klobušický, predseda predstavenstva spoločnosti.

Požiar sťažujú skryté ohniská

Požiar hotela Junior Jasná sťažujú skryté ohniská, ktoré musia hasiči vyhľadávať, postupne hasiť, a vysoká teplota sálajúca z konštrukcií. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

Doplnila, že hasiči povolali ďalšie sily a prostriedky, pričom požiar momentálne likviduje vyše 60 hasičov s viac ako 20 kusmi techniky.

"Zásah je náročný, keďže vodu musíme dovážať z 300 metrov vzdialenej nádrže, ide o veľký objekt, využívame aj výškovú techniku, samozrejme, s použitím dýchacích prístrojov. Vykonávame momentálne lokalizáciu požiaru," priblížil riaditeľ KR HaZZ v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Požiar sa podľa neho rozšíril z kuchyne a prešiel do prvého a druhého nadzemného podlažia, odkiaľ sa rozšíril aj na strešnú konštrukciu.

Pri prehľadávaní priestorov hasiči objavili v jednej z izieb nehybné telo muža, ktorého pravdepodobne usmrtil dym. Išlo o 64-ročného muža z okresu Žilina. "Muž nejavil známky života, naši príslušníci sa pokúsili o jeho resuscitáciu do príchodu rýchlej lekárskej pomoci, avšak bezúspešne," dodal Kapusniak s tým, že príčinu jeho vzniku bude skúmať expertízna skupina.

Požiar hotela Junior Jasná vypukol krátko pred 4. hodinou nadránom. Evakuovali dohromady 135 ľudí vrátane personálu a niekoľkých detí.

 

Aktuálne Jasná Hotel Junior.... požiar si vyžiadal aj obeť..:-(

Posted by Richard Riči Šopor on 5. október 2015

 

Pozrite si tržby a zisky Hotela Junior(Hotely mládeže Slovakia, a.s.):

01 - Modified: 2007-10-04 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Ako je to v Európe
01 - Modified: 2024-04-18 13:42:48 - Feat.: - Title: Hasiči už tretí deň bojujú so zvyškami požiaru v budove burzy v Kodani 02 - Modified: 2024-04-17 08:47:12 - Feat.: - Title: Hasiči naďalej bojujú s požiarom historickej budovy kodanskej burzy. Hasiť ho budú zrejme ešte 24 hodín 03 - Modified: 2024-04-16 18:16:10 - Feat.: - Title: Požiar historickej budovy burzy v Kodani je pod kontrolou. Postavia ju nanovo 04 - Modified: 2024-04-16 12:00:39 - Feat.: - Title: VIDEO Ohnivé peklo v Kodani. Zhorela najznámejšia budova a symbol mesta, pripomína tragický požiar Notre Dame 05 - Modified: 2024-04-16 13:21:07 - Feat.: - Title: VIDEO: Ikonu Kodane zachvátil požiar, veža budovy zo 17. storočia sa v plameňoch zrútila
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:30