StoryEditor

Kollár predstavil svoju stranu: Sme rodina, odkazuje

11.11.2015, 16:06

Hnutie Sme rodina má podľa jeho predsedu Borisa Kollára šancu dostať sa do parlamentu v budúcoročných voľbách. Známy podnikateľ a majiteľ súkromného rádia sa totiž rozhodol vstúpiť do politiky. Akú podporu voličov by hnutie mohlo dostať, si však netrúfol odhadnúť.

"Buď oslovím čo najviac voličov, alebo nie. Je to jednoduché," povedal dnes na tlačovej konferencii v Bratislave. Hnutie vzniklo premenovaním už zaregistrovanej regionálnej strany z východného Slovenska - Náš kraj. V utorok (10.11) sa konal jeho kongres, delegáti zvolili Kollára za predsedu. Podnikateľ odmietol tvrdenia, že stranu kúpil.

„Na reklamu neminie milióny“

Premenovaním strany sa Kollár vyhol povinnosti vyzbierať aspoň 10-tisíc podpisov potrebných na registráciu úplne novej strany. Tú nezakladal, pretože do volieb by nestihol všetku potrebnú byrokraciu. O rozpočte strany hovoriť nechcel. Na reklamné aktivity však "nebude míňať milióny".

Kollár je majiteľom súkromného Fun rádia. Tvrdí, že obsah správ nebude ovplyvňovať v prospech hnutia. "Rozlišujem politiku od podnikania. Médium má samostatné vedenie, mimo operatívy som už roky," uviedol. Verejnosť však od neho nemôže chcieť, aby o ňom rádio neinformovalo. "Zo spravodajských agentúr si témy o hnutí majú právo čerpať," podotkol.

Podnikateľovými spolupracovníkmi sú Peter Pčolinský, Milan Krajniak a Rastislav Holúbek. Pčolinský spoluorganizoval protesty Gorila.

Spolu s Krajniakom sú teraz jednými z autorov webu Konzervatívny výber. Holúbek je podnikateľom a Kollárovým dlhoročným priateľom. "Nevidím dôvod, prečo by sme v Konzervatívnom výbere nefungovali ďalej. Ak budem chcieť napísať svoj názor, priznám sa, že som v hnutí," uviedol Krajniak. Kollára nepozná dlho, názorovo sú si však blízki. Pčolinský pozná Kollára od roku 2012.

„Nikdy som s nimi bandu nebil“

Hnutie má podľa Kollára chrániť rodiny na Slovensku pred ohrozením zvonku aj zvnútra. Vonkajšie ohrozenie vidí v migračnej kríze, podľa neho je to všetko riadené.

Súčasnú imigráciu nazval inváziou a obsadením Európy. Ako chce krajinu pred migračnou vlnou chrániť, však zatiaľ nespresnil. Spolu s programom strany to chce ozrejmiť o pár dní.

Podnikateľovi na Slovensku prekáža nálada spoločnosti. Ľudia podľa neho veria, že úspech sa dá dosiahnuť len podvodom. "Vždy som podnikal slušne," vyhlásil.

Tvrdí, že dokáže rozviazať ruky polícii, prokuratúre aj súdnictvu. "Môžem si dovoliť povedať, čo chcem. Nikdy som s nimi bandu nebil," konštatoval. Kollárovi prekážajú aj predražené tendre. Na Slovensku je podľa neho všetko rozkradnuté a rozobrané. "A preto vstupujem do politiky," dodal.


 

01 - Modified: 2007-11-07 08:22:00 - Feat.: 0 - Title: Dielo Henriho Matissa predali za vyše 80 miliónov korún
01 - Modified: 2024-04-23 09:20:03 - Feat.: - Title: Fedor Flašík mal veľké ústa 02 - Modified: 2024-04-23 09:23:47 - Feat.: - Title: Je to o konkurencieschopnosti 03 - Modified: 2024-04-19 10:57:33 - Feat.: - Title: GALÉRIA Zrušené zubné benefity či Huliakov dymový experiment. Internet satiricky reaguje na aktuálnu politickú scénu 04 - Modified: 2024-04-14 07:42:10 - Feat.: - Title: Kto sa nádejal, že skončí politický blázninec, sa mýlil. Na Slovensko sa valia dve zásadné veci 05 - Modified: 2024-04-11 08:10:07 - Feat.: - Title: Čo by mohlo pomôcť? Jedno spoločné video Pellegriniho s Korčokom (komentár)
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 01:56