StoryEditor

Producent Stráňava robil na Jánošíkovi. S Flašíkom a Glváčom

25.04.2013, 00:00

Spoločník jednej z víťazných firiem v megatendri na PR služby obstarávané Regionálnou obstarávacou agentúrou Milan Stráňava robil v minulosti na projekte aj s ľuďmi zo Smeru-SD. Ako už HN informovali, Stráňava figuruje v spoločnosti Promea Comunication, k jeho osobe smerujú personálne prepojenia aj z ďalších dvoch úspešných firiem – Globe Production a Adventure. Všetky tri dokonca sídlili na tej istej adrese v Starom Meste v Bratislave.

Stráňava ako známy filmový producent mal počas vlády Vladimíra Mečiara realizovať v spolupráci so štúdiom Koliba projekt Jánošík, čo nám sám potvrdil. Kvôli filmu dokonca vznikla akciová spoločnosť Jánošík, v ktorej predstavenstve podľa výpisu z obchodného registra figuruje Fedor Flašík či Vladimír Ondruš. V rokoch 1997 až 2006 bol členom predstavenstva aj súčasný minister obrany Martin Glváč.

So spomínanou akciovkou vraj Stráňava nemal nič spoločné. „To bola akciová spoločnosť Jánošík, ktorá na základe nejakej objednávky spolupracovala s Kolibou na príprave Jánošíka. A ja som bol najatý štúdiom Koliba ako produkčný toho celého,“ vysvetľoval. S Flašíkom a Glváčom sa vraj nikdy nestretol. „Ja som komunikoval so Štúdiom Koliba a vtedy tam bol riaditeľom pán Ondruš (podpredseda Predstavenstva Jánošík, a. s., pozn. red.),“ reagoval producent.

„Registrujem také meno, ale nepoznáme sa osobne,“ povedal nám Flašík. Glváč zas tvrdí, že s projektom mal spoločné len to, že ako právnik pomáhal založiť spomínanú akciovku. „Potom som z nej odišiel. Stráňavu nepoznám.“ Projekt Jánošík sa však do kín nikdy nedostal, a to aj napriek tomu, že od ministerstva kultúry a štátneho fondu dostala Koliba 22,5 milióna korún, vyfakturovaných z nich bolo 19 miliónov. Štátu sa peniaze nikdy nevrátili.

Stráňavova firma Promea bola navyše v minulosti spojená s Istropolitanou D´Arcy, pre ktorú pracoval kedysi minister kultúry Marek Maďarič. Istropolitana bola v rokoch 2005 až 2010 spoločníkom Promei.

Maďarič pre ňu pracoval ako reklamný textár dva roky – 1999 až 2000. „S pánom Stráňavom sa minister kultúry súkromne nestretáva,“ odkázal nám po svojom hovorcovi Jozefovi Bednárovi Maďarič.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 08:20