StoryEditor

Matovič sa sťažuje na zásah: Polícia nám odstavila celú firmu. Nemali na to právo

12.08.2015, 12:12
Akcia vo firme šéfa OĽaNO bola uskutočnená na príkaz špeciálnej prokuratúry.

Národná kriminálna agentúra dnes prišla do centrály firmy Igora Matoviča regionPress v Trnave. Podľa našich informácií tam prehľadávali priestory a zhabali mu servery s dátovými súbormi.

Akcia je uskutočnená na príkaz špeciálnej prokuratúry, v budove sa nachádza šesť policajtov a dvaja znalci. Informáciu uverejnil jeden zo zamestnancov Matovičovej firmy na Facebooku. „Keď som raz do politiky išiel tak sa musím problémom postaviť čelom. Prišlo komando a aj napriek tomu, že mali príkaz si urobiť kópie, tak vytrhli server a odstavili firmu. Teraz celá firma stojí,“ vyhlásil Matovič na tlačovej konferencii.

Razia súvisí s nahrávkou

Podľa portálu aktuality.sk má zásah súvisieť s kauzou nahrávky medzi šéfom Obyčajných ľudí a šéfom strany Sieť Radoslavom Procházkom.

Podľa portálu dostal Konateľ regionPRESSU výzvu o dobrovoľnom vydaní veci. „Týka sa účtovníctva o inzercii v súvislosti s kampaňou Procházku. Takisto Radoslav Procházka dostal výzvu na vydanie dokumentov, týkajúcich sa jeho prezidentskej kampane,“ potvrdil pre aktuality.sk šéf NAKA Krajmer.

Pozrite si, ako sa vyvíjal spor medzi Matovičom a Procházkom:

Matovič: Šikanizácia firmy
Podľa neho to, čo sa dnes stalo, hovorí o tom, ako funguje zákon o ochrane osôb korupcie. „Ja som teraz ako svedok alebo firma regionPress a tá je dnes šikanovaná. Do tejto firmy nabehne komando a táto firma dostane po papuli. V tomto prípade vyšetrovateľ, ktorý zastupuje štát, si zoberie server firmy a pôsobí kolaps firmy,“ vysvetlil Matovič.

Šéf OĽaNO tvrdí, že vyšetrovateľ chcel od konateľa spoločnosti regioPress, aby prezrel 600-tisíc inzerátov. „To je nemožné prezrieť, ak si to spočítate, trvalo by to 14 rokov,“ dodal Matovič. Doplnil, že predtým, než urobí nejaké kroky, sa poradí s právnikmi. Spolu s Matovičom bol na tlačovej konferencii aj Daniel Lipšic. Podľa koaličného partnera OĽaNO lídra Nova Daniela Lipšica sa týmto začína zastrašovanie, pretože niekto má strach. „OĽaNO ani NOVA nie sú financované oligarchami. Preto treba kampaň proti nám. Moji spolupracovníci boli škandalizovaní a kriminalizovaní. Treba mať gule ísť proti vplyvným v tejto krajine aj za cenu škandalizácie,“ zdôraznil.

Kauza nahrávky vyplávala na povrch v júni minulého roka. Matovič vtedy na tlačovej konferencii vyhlásil, že nahrávka dokazuje, že sa Procházka pokúšal zaplatiť za prezidentskú inzerciu v Matovičových novinách v hotovosti bez dokladu.

"Mám nahrávku hlasu Radoslava Procházku v rozhovore so mnou. Nahrávka existuje, je v tomto notebooku a je na ďalších miestach. Tento dôkaz zverejním vtedy, keď budem vidieť, že je na to verejná objednávka," povedal vtedy Matovič s tým, že by nešiel do konfliktu so zločincom, keby nemal dôkaz.

Procházka: Nič s tým nemám

Predseda strany Sieť Radoslav Procházka nemá nič s dnešnou policajnou akciou v rodinnej firme lídra OĽaNO Igora Matoviča regionPress v Trnave. "O zásahu v niekdajšej firme poslanca Matoviča som sa dozvedel z médií, dôvod zásahu nepoznám a ani ma nezaujíma," uviedol pre TASR Procházka. Zároveň potvrdil, že vyšetrovateľom v súvislosti s kauzou nahrávky o platení inzercie bez bločka poskytol všetku súčinnosť, ktorú poskytnúť vedel.

01 - Modified: 2007-08-19 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Komodity
01 - Modified: 2022-02-22 12:29:53 - Feat.: - Title: Tento kvíz ukáže, ktorý politik vo vás drieme. Môže to byť aj Záborská či Blaha 02 - Modified: 2021-09-22 13:16:34 - Feat.: - Title: Zuzana zo Solivaru svoju výhru dostane: Obohatí sa o 400-tisíc eur, ktoré jej utiekli v očkovacej lotérii 03 - Modified: 2021-09-05 10:56:36 - Feat.: - Title: Predčasných volieb sa neobávam, vyhlásil Heger. Tvrdí, že Matoviča ako lídra strany určite vymeniť nechce 04 - Modified: 2021-08-04 16:22:04 - Feat.: - Title: Pre štátnu zamestnankyňu sú neočkovaní "tupelami". Matovič má pre ňu tvrdý odkaz 05 - Modified: 2021-08-04 10:58:33 - Feat.: - Title: Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo už viac ako 300-tisíc ľudí. Toto Slovákom odkazuje Matovič
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
18. máj 2024 13:45