StoryEditor

Protikorupčná linka riešila aj falošné maturitné vysvedčenie vojaka

25.07.2011, 13:19
Autor:
TASRTASR

Protikorupčná linka na Ministerstve obrany SR zaznamenala do dnešného dňa spolu so špeciálnou emailovou adresou viac ako 700 podnetov. Všetky opodstatnené z nich šéf rezortu Ľubomír Galko (SaS), ktorý k nej má ako jediný prístup, už posunul na prešetrenie inšpekcie ministra obrany.

"O tom, že to bol dobrý krok smerom k občanom, svedčí fakt, že po nás podobnú linku zaviedol aj Úrad vlády SR a naposledy aj ministerstvo životného prostredia," uviedol pre TASR hovorca rezortu obrany Ivan Rudolf.

Podľa jeho odhadu zo všetkých prijatých podnetov relevantný bol asi každý tretí. Približne rovnaký počet sa navyše týkal podozrení, ktoré nesúviseli s ministerstvom obrany, ale s inými vládnymi rezortmi.

Medzi stovkami podnetov, ktoré prišli na Ministerstvo obrany SR, boli podozrenia z predraženej výstavby oplotenia, uzavretia nevýhodnej zmluvy na pranie či obvinenia z disciplinárnych priestupkov vojakov. "V jednom prípade riešilo ministerstvo podozrenie z falšovania maturitného vysvedčenia profesionálneho vojaka. Nakoľko sa zistilo dôvodné podozrenie z prečinu falšovania a pozmeňovania úradnej listiny, vec bola postúpená orgánom činným v trestnom konaní," uviedol ako príklad Rudolf.

Číslo protikorupčnej linky 0960/960 960 funguje od januára 2011. Na podobné účely zriadilo ministerstvo aj emailovú adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., ku ktorej má prístup iba Galko. Ľudia na ňu môžu posielať nielen svoje podnety, ale aj otázky šéfovi rezortu obrany.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:41