StoryEditor

V kauze odpočúvania sa objavilo ďalšie meno - Erik Tomáš

08.12.2011, 08:22
Autor:
TASRTASR
Previerka na MO ukázala, že VOS malo spis a žiadosť aj na odpočúvanie hovorcu Smeru.

Vojenské obranné spravodajstvo (VOS) malo založený spis na hovorcu Smeru-SD Erika Tomáša a dokonca žiadalo o jeho odpočúvanie. Pre denník Sme to potvrdili viacerí poslanci, ktorí sa zúčastnili na stredajšom (7.12) poslaneckom prieskume vo VOS.

Podľa denníka sa v žiadosti o odpočúvanie mali uvádzať podobné dôvody, ako v prípadoch odpočúvania novinárov, teda podozrenie z úniku utajovaných skutočností.

"Neviem, aké nebezpečenstvo môže Erik Tomáš predstavovať pre štát," reagoval podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák, ktorý podľa vlastných slov na chvíľu stratil reč, keď zistil, že strane chcú odpočúvať hovorcu.

Exminister obrany Ľubomír Galko (SaS) pre Sme reagoval, že o veci nič nevie. Zároveň upozornil, že ak sú tieto informácie pravdivé, sú utajovanou skutočnosťou. "Ak je to pravda, znamená to, že utajované skutočnosti naďalej z VOS unikajú, dokonca priamo cez poslancov Národnej rady," povedal Galko.

Poslanci kontrolovali vojenskú kontrarozviedku spolu s premiérkou Ivetou Radičovou (SDKÚ-DS), ktorá po odvolanom Galkovi riadi ministerstvo obrany. Galko prišiel o svoj post práve v dôsledku aféry s odpočúvaním novinárov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 08:51