StoryEditor

Rozprávka stála STV 300-tisíc. No nie je film ani peniaze

11.07.2011, 00:00
Televízia STV dala na výrobu československej rozprávky "Kovář z podlesí" 300-tisíc eur.

STV pod vedením Štefana Nižňanského dala na výrobu československej rozprávky „Kovář z podlesí“ 300-tisíc eur. No rozprávka sa nakrúcať nezačala, súčasný manažment spojeného Rozhlasu a televízie Slovenska preto teraz žiada peniaze späť. Prečo nakoniec film nevyrobili, nie je vôbec jasné.

Podľa našich informácií ide o jeden z projektov, kde podľa záverov kontroly ministerstva kultúry Daniela Krajcera (SaS) mohla byť suma použitá v rozpore so zákonom. Filmový producent Milan Stráňava mal za 220-tisíc dodať rekvizity, kostýmy, dekorácie, ďalšie tisíce mali ísť dramaturgovi či na technicko-organizačné zabezpečenie slovenskej účasti.

Autor scenára rozprávky Pavel Gobl však tvrdí, že nič z vecí, ktoré si Stráňavova firma v STV vyúčtovala, nikdy nebolo vyrobené. „V momente, keď Stráňava tušil, že môžeme začať nakrúcať, nám poslal e-mail, kde je napísané, že peniaze nemôže dať do filmu, pretože si ich musí nechať na zmenšenie svojich strát. Dodnes nerozumiem, ako to myslel.“ So Stráňavom sa nám spojiť nepodarilo. Pre Českú televíziu, ktorá sa prípadu tiež venovala, však povedal, že peniaze má stále na účte. „Faktúry boli zrealizované, no boli zrealizované tak, aby boli vratné.“

01 - Modified: 2004-04-29 21:59:27 - Feat.: 0 - Title: Na drahšiu dovolenku využite spotrebný úver
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
26. apríl 2024 01:53