StoryEditor

Nájdite si prácu s HN

16.03.2011, 23:00

Profil odvetvia
Odvetvie a pozícia: IT projektový manažér
Typické činnosti: samostatné riadenie projektov, príprava projektovej dokumentácie, efektívne využívanie ľudských a finančných zdrojov
Štandardné vzdelanie: vysokoškolské, anglický jazyk
Priemerný hrubý plat: od 1 417 eur
Počet voľných pozícií*: 25/54

Odvetvie a pozícia: IT manažér
Typické činnosti: koordinácia tímu programátorov, zabezpečenie kvality dodávky a stanovených termínov, reporting
Štandardné nároky: vysokoškolské s IT zameraním, anglický jazyk
Priemerný hrubý plat: 2 065 eur za mesiac
Počet voľných pozícií*: 30/52

*podľa portálu profesia.sk za ostatných 24 hodín/týždeň
Zdroj: istp.sk, profesia.sk, pozicie.sk


Životopis uchádzača
Ákos z Bratislavy (38 rokov)

Osobnostný profil
- má rád prácu s ľuďmi, rád víťazí a motivuje ľudí k spoločným úspechom

Pracovné skúsenosti
- ako projektový manažér pôsobil v štyroch firmách a podieľal sa na realizácii zhruba desiatky projektov
- zodpovedal za tvorbu programových a internetových riešení pre USS Košice, Doprastav, maďarskú MTV či slovenské MZV SR

Vzdelanie
- vyštudoval Technickú univerzitu v Košiciach, titul inžiniera získal v automatizácii výrobných procesov
- vzdelanie si priebežne dopĺňa manažérskymi, ekonomickými a IT kurzmi
- hovorí plynulo po anglicky a po maďarsky

Ďalšie
- ovláda rozsiahle spektrum softvérov a programuje vo viacerých jazykoch, má vodičský preukaz sk. A a B

Porota HN: hodnotí Ákosa, ktorý chce pokračovať v kariére projektového manažéra

Mario Fondati, partner Amrop Slovakia

Životopis: Mená firiem, konkrétne projekty, pozície - našiel som všetko, čo som potreboval. Životopis je obsažný, nič zásadné by som nemenil. Privítal by som možno o čosi stručnejší obsah, no vzhľadom na vašu prax je tento rozsah pochopiteľný.

Vystúpenie:
Máte veľmi príjemný a kultivovaný prejav. Viete veci pochopiť a vysvetliť v jazyku, ktorému zákazník rozumie. Nepoužíval by som na pohovoroch spojenia "zaskočili ste ma", "dobrá otázka" a namiesto formulácie "my" by som používal radšej "ja", prípadne "ja s tímom", keďže je to pohovor o vašich schopnostiach.

Verdikt:
Na prácu projektového manažéra máte úplne zodpovedajúci profil aj dispozície. Neorientoval by som sa len na nadnárodné firmy, na Slovensku existuje veľa spoločností s lokálnymi vlastníkmi, ktoré vznikli v 90. rokoch a dnes presahujú hranice Slovenska. Dobrí projektoví manažéri sú stále žiadaný artikel, takže nemám obavu, že by ste sa neuplatnili. Nezavrhujte ani korporátne pozície - IT manažér alebo manažér zodpovedný za komunikáciu s IT dodávateľmi v banke alebo inej veľkej firme. To, že máte skúsenosti z druhej strany, bude vaším plusom. Požadovaný plat je zodpovedajúci.

Katarína Jecková, manažérka pre nábor zamestnancov IBM Slovensko

Životopis: Páči sa mi opis zodpovedností na jednotlivých pozíciách. Precízne ste opísali priebeh pracovnej histórie. Fotka je v poriadku, ale treba zmeniť na súčasnú podobu. Obsah je miestami neprehľadný, menej je niekedy viac. Priority - pracovné skúsenosti by som dala na začiatok, technické zručnosti by som presunula na koniec CV k iným zručnostiam. Vymenovali ste veľa IT zručností, vypichla by som tie, v ktorých ste expert. Konkrétne vedomosti budú zástupcovia firmy overovať na pohovore.

Vystúpenie:
Ste pohotový, pripravený odpovedať na otázky. Výhodou je vždy uvádzať osobné skúsenosti namiesto teórie, vo vašom prípade to tak aj bolo. Vystupovanie je celkovo absolútne v poriadku, poznačila som si ešte slovo "šikanovanie" - pôsobilo na pracovný pohovor príliš silno.

Verdikt:
Máte jasnú predstavu o budúcej kariére. V IBM priebežne podobné pozície obsadzujeme a hoci momentálne nie je žiadna otvorená, ocenila by som, ak by sme ostali v kontakte. Platové rozmedzie je trochu široké, na pohovore ste dokonca ešte viac znížili spodnú hranicu. Odporúčam, aby ste si túto možnosť nechali až na posledné kolo pohovorov.

Monika Voláková, personálna manažérka Lugera&Maklér

Životopis: Na môj vkus je životopis príliš obšírny, strácala som sa občas v množstve informácií. Ocenila som však, že je v angličtine. Aktualizovala by som fotografiu, v rámci štruktúry by som volila stručnejší a faktografickejší obsah, pridala by som referenčný list.

Vystupovanie:
Prvý dojem - vstúpenie do miestnosti, pozdravenie, očný kontakt či predstavenia sa - boli veľmi prirodzené a príjemné. Prezentácia aj komunikácia boli primerané, bez zbytočných emócií. Vystupovali ste so skromnosťou, na pohovore sa skôr očakáva, že sa pochválite a zdôraznite svoje úspechy a prednosti, ktorými prekonáte a prevalcujete konkurentov na trhu práce.

Verdikt:
Páči sa mi vaša univerzálnosť, ktorá vyplýva z rôznorodosti projektov, ktoré ste realizovali. To vám otvára dve možnosti - pridať sa na stranu korporátneho klienta alebo naďalej pokračovať v práci konzultanta. Otvorená je, samozrejme, aj práca v zahraničí, vďaka vašej flexibilite, jazykovým znalostiam a zručnostiam. Viem o niekoľkých pracovných ponukách, takže by som s vami rada ostala v kontakte a určite vás v najbližších dňoch oslovíme. Platové očakávania sú s prihliadnutím na vaše skúsenosti úplne
opodstatnené.

Silvia Jeleníková, personálna manažérka Dell

Životopis: Životopis je komplexný, dlhý a detailný. Som zástankyňou stručnosti, preto by som vypichla z vymenovaných projektov 3 až 5 kľúčových a viac ich opísala. To znamená neuviesť len rolu a miesto, ale aj vlastný prínos a úspechy.

Vystúpenie:
Mala som príjemný dojem, vystupujete veľmi uvoľnene a viete dobre manažovať stresové situácie a držať emócie pod kontrolou. Vnímam vás ako racionálneho človeka. Ste flexibilný, viete sa prispôsobiť, čo je pre pozíciu projektového manažéra veľmi dôležité, keďže musia často za projektom cestovať. Chýbala mi väčšia konkrétnosť pri otázkach na úspechy, silné a slabé stránky, sebahodnotenie. Premyslela by som si jasné stanovisko, s ktorým idete na pohovor - kto som, čo ponúkam, kde som silný, kde mám rezervy a priestor na rozvoj.

Verdikt:
Oblasť projektov a ich riadenia je pre vás veľmi relevantná a zaujímavá aj do budúcnosti. Nevylučovala by som ani možnosť viesť tím developerov, konzultantov napríklad v rámci IT firmy. Dell v súčasnosti obsadzuje a aj do budúcnosti plánuje obsadzovať pozície projektových manažérov, preto budem rada, ak ostaneme v kontakte. Kľúčovým je pre nás jazyk, ktorý sme tu nevyskúšali. Očakávaný plat je zodpovedajúci.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 00:49