StoryEditor

Hrušovský: Reálny stav dokazuje, že táto vláda nie je dobrá

23.12.2007, 11:43
Autor:
SITASITA
Reálny stav podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského dokazuje, že vláda nie je úspešná. "Na jednej strane koalícia hovorila, že sa zasadí o politiku nezdražovania potravín, ale dnes sme svedkami, že potraviny neustále zdražujú."

..."Tvrdila, že bude vládou, ktorá zabezpečí stabilizáciu cien energií, minimálne benzínu a nafty. Dnes sme svedkami toho, že za posledné dva roky výrazne o niekoľko korún cena benzínu i nafty stúpla," povedal Hrušovský dnes pre agentúru SITA.

Podľa predsedu kresťanských demokratov sme svedkami toho, že táto koalícia nemá rada úspešných ľudí, že sa pokúša vytvárať nie dobré podmienky pre úspešných. "Naopak, koalícia chce vytvárať dojem, že ona je jedná, ktorá ponúka vyriešenie každého problému. V tom vidím do istej miery nebezpečenstvo koalície. Ľuďom treba začať hovoriť pravdu. Treba zobrať do ruky ceruzu a papier a vyrátať si sumu peňazí, ktorú táto koalícia sľúbila pred parlamentnými voľbami," zdôraznil. Podľa neho súčasná vláda nie je vládou, ktorá perspektívne v horizonte niekoľkých rokov dokáže krajinu nastaviť na dobrú cestu a zabezpečiť istotu aj ďalším generáciám.

Hrušovský na druhej strane pripúšťa, že ak by za základ hodnotenia vlády bral prieskumy verejnej mienky, tak táto vláda je úspešná vzhľadom na to, že má obrovskú popularitu vo verejnosti. Preferencie dominantnej strany - Smer-SD, sú veľké, neklesajú, udržiava si popularitu. Tak isto neklesajú ani preferencie iných koaličných strán. "Zatiaľ sa tejto vládnej koalícii darí minimálne sľubmi presviedčať verejnosť, že krajinu spravujú dobre," dodal šéf KDH.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 20:12