StoryEditor

Dvadsaťpäť rokov za ulúpených 1 600 korún

11.01.2008, 18:04
Autor:
SITASITA
Rožňavčanovi Vladimírovi G. (52 rokov) dnes senát Okresného súdu Košice I uložil 25-ročný trest odňatia slobody. Spolu s ním odsúdil trojicu mladíkov vo veku od 17 do 20 rokov, rovnako z Rožňavy, na sedem rokov, 18 mesiacov a poslednému vymeral 10-mesačný trest s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu jeden a pol roka.

Všetkých štyroch súd uznal vinnými z lúpeže, resp. z návodu na lúpež a podielnictva. Týchto činov sa dopustili 17. januára 2006 na autobusovej stanici v Rožňave, kedy lúpežne prepadli Štefana C., pričom najstarší zo štvorice mal ostatných upozorniť na to, že muž má v peňaženke "viac peňazí" a je opitý. Naznačil ostatným, že peniaze mu treba zobrať. Všetci išli za ním k nástupišťu, tam mu jeden z obžalovaných zasadil dva údery do hlavy, ďalší ho strhol na zem, potom mu zobrali peňaženku a ušli.
Poškodený, ktorému vznikla škoda 1 600 korún pred súdom povedal, že si na to, ako k incidentu prišlo, nespomína. V bufete na autobusovej stanici totiž vypil väčšie množstvo alkoholu. Neskôr dostal úder do krku, po ktorom spadol. Keď precitol, zistil, že mu chýba peňaženka, v ktorej mal aj osobné doklady.
"Vladimírovi G., ktorý bol doposiaľ 18-krát súdne trestaný, z toho dvakrát za lúpež, hrozilo odňatie slobody na doživotie. S prihliadnutím na okolnosti prípadu mu súd uložil mimoriadne znížený trest 25 rokov v druhej nápravnovýchovnej skupine. Súd okrem toho zaviazal všetkých štyroch obžalovaných spoločne uhradiť poškodenému spôsobenú škodu 1 600 korún," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová. Rozsudok nie je právoplatný.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
16. apríl 2024 06:17