StoryEditor

Väzňa na úteku chytili priamo v dome, kde býval

20.01.2008, 10:19
Autor:
SITASITA

Policajti chytili väzňa, ktorý vo štvrtok večer ušiel z jednej dolnokubínskej firmy. Ako pre agentúru SITA dnes povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline František Posluch, zadržali ho dnes skoro ráno o 4:15 po tom, ako vošiel do rodinného domu, kde má trvalé bydlisko. "Pri zatýkaní nekládol odpor," uviedol Posluch. Na úteku sa počas dňa skrýval a monitoroval pohyb policajných hliadok, v noci sa presúval. Podľa Poslucha na úteku prešiel okolo 70 km pešo, pri zatýkaní bol vyčerpaný, nemal však žiadne zranenia, a preto ho nemuseli previezť do väzenskej nemocnice v Trenčíne. Chytili ho v oblečení, ktoré našiel v kontajneri. Klasický väzenský odev zahodil na úteku. Momentálne je už opäť za mrežami.

Ak by policajti neboli ráno úspešní, pátranie malo pokračovať, podľa Poslucha pripravených bolo 100 policajtov, špeciálne jednotky a psovodi z ružomberskej väznice.

Keď 28-ročný Jozef Lacko z Hornej Štubne v okrese Turčianske Teplice vo štvrtok ušiel zo súkromnej firmy, policajti vyhlásili celoštátne pátranie. Lacko je vo väzení od 30. októbra 2007 za krádež. Pätnásťmesačný trest v druhej nápravnovýchovnej skupine mu má uplynúť 30. januára 2009.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
25. apríl 2024 19:08