StoryEditor

Dokončenie

09.08.2007, 00:00

Ak návrh na zníženie správneho fondu odobrí aj parlament, poisťovne tvrdia, že budú mať problém s financovaním. "Podľa všetkého budú musieť zľaviť zo služieb smerom k poistencom," avizuje Dorčák. Podľa neho môže dôjsť k redukcii pracovísk a zamestnancov. Valentovič však tvrdí, že ide len o strašenie. "Je mnoho oblastí, ktoré sú priestorom na to, aby tam ušetrili režijné náklady." Minister si myslí, že nebudú musieť rušiť pobočky, ale obmedziť marketingové aktivity alebo právne služby.
V pripomienkovom konaní narazil Valentovič na zásadný nesúhlas ministerstva financií, ktoré vedie Ján Počiatek (Smer-SD), k niektorým návrhom. "Na rokovaní vlády sa pripomienky prebrali a vyjasnili," informoval HN hovorca rezortu financií Miroslav Šmál. Pripustil, že Počiatkove výhrady sa do materiálu nepodarilo zapracovať. "Treba to brať aj z toho pohľadu, že je to politická otázka."
Ak parlament schváli vládou odobrený návrh, novela začne platiť v roku 2008. Svoj zisk budú poisťovne prvýkrát odvádzať späť do zdravotníctva až o rok neskôr.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 14:58