StoryEditor

SMK: Odvolanie riaditeľa múzea v Komárne je politicky motivované

31.10.2007, 09:20
Autor:
TASRTASR

Poslanci za SMK v Zastupiteľstve Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) považujú odvolanie riaditeľa Múzea maďarskej kultúry a Podunajska v Komárne Csabu Fehéra za politicky motivovaný krok. Informujú o tom prostredníctvom komuniké, ktoré dnes poskytli médiám.
Zastupiteľstvo NSK rozhodlo v pondelok o odvolaní z funkcie riaditeľa Fehéra k 1. novembru. K odvolaniu došlo na základe návrhu kultúrnej komisie.
"Fehér je profesionálne zdatný a jeho odvolanie si vysvetľujeme ako reakcie na jeho občianske aktivity. Takýto prístup je v 21. storočí neprijateľný," konštatuje 16 poslancov.
Hovorca NSK Stanislav Katrinec pre TASR uviedol, že celkovo sťažnosti, upozornenia a zistené nedostatky smerované na Fehéra je možné zhrnúť do oblasti personálnej v nej je celkovo sedem nedostatkov. Medzi nimi napríklad skutočnosť, že neskoro informoval o svojom vzdelaní, menoval do funkcie Jánosa Sárkozyho - PR manažéra, ktorý nespĺňa kvalifikačné predpoklady, prepustil odborne zdatných zamestnancov, novoprijatí zamestnanci nedosahujú potrebnú odbornú úroveň a že je zlá atmosféra v organizácii.
Poslanci SMK si naopak myslia, že Fehéra odvolali práve pre kvalitnú činnosť, ktorú odvádzal. "Je zarážajúce, že sa to deje v čase vyostrovanie slovensko-maďarských vzťahov," konštatujú poslanci.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
25. apríl 2024 00:23