StoryEditor

Avízo na dnes: Schôdza Národnej rady SR

29.01.2008, 06:34

Dnes o 13.00 sa začne schôdza parlamentu. Na poslancov čaká schválenie sporného tlačového zákona z dieľne ministra kultúry Mareka Maďariča (Smer - SD). Ten zavádza právo na reakciu a na odpoveď aj vtedy, ak sú médiami zverejnené informácie pravdivé. Tlačový zákon bol témou aj včerajšieho opozičného stretnutia, kde lídri strán požiadali predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD), aby sporný zákon stiahol, inak nezahlasujú za Lisabonskú zmluvu.

Poslanci by mali prerokovať aj návrh na vyslovenie súhlasu s reformnou zmluvou o Európskej únii. Na stole leží aj návrh ústavného zákona, ktorý zužuje poslaneckú imunitu. Programom dnešnej schôdze by mal byť aj návrh o neprimeraných podmienkach v obchodných reťazcoch, ktorý predkladá ministerstvo hospodárstva. V ňom sa píše, že obchodné reťazce stanovujú pri uzatváraní zmluvného vzťahu také podmienky, ktoré sú pre druhú stranu nevýhodné. Zároveň zákon stanovuje pokuty do výšky 10 miliónov korún.

Na schválenie čaká aj Návrh zákona o koncesionárskych poplatkoch z dieľne ministra kulúry. Ten navrhuje, aby platcami 140 korunového poplatku za verejnoprávnu televíziu a rozhlas boli všetci odoberatelia elektrickej energie.

Poslanci by sa mali venovať aj Správe o privatizácii SPP a na schválenie čaká aj návrh o štátnych sviatkoch, ktorý predložil kresťanský demokrat Pavol Minárik. Poslanec žiada do štruktúry pamätných dní na Slovensku zaviesť ďalších osem sviatkov.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
23. apríl 2024 20:37