StoryEditor

Výsledkom policajnej akcie v Stropkove je obvinený 21-ročný miestny mladík

22.12.2007, 16:47
Autor:
TASRTASR

Monitorovanie a predchádzanie trestnej činnosti na úseku extrémizmu a rasovo motivovanej trestnej činnosti bolo cieľom bezpečnostnej akcie, ktorú vykonali v piatok 21. decembra vo večerných hodinách prešovskí a svidnícki policajti a príslušník prešovského colného kriminálneho úradu so psom.

Výsledkom akcie je obvinenie mladého muža zo Stropkova. V rámci kontroly troch rôznych objektov v kraji pod Duklou policajti prekontrolovali 146 osôb, z ktorých bolo osem z prostredia ľavicovo orientovaných radikálov a šesť osôb z prostredia pravicových extrémistov.

V rámci akcie v Stropkove policajti zistili aj prečin podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd. V jednom zo stropkovských pohostinstiev narazili na 21-ročného miestneho mladíka, ktorý mal na sebe bundu s vyobrazením označenia nemeckého vojenského afrického expedičného zboru Wermacht pôsobiaceho v Afrike v rokoch 1941-43. Týmto oblečením mladý muž verejne prejavoval sympatie k hnutiam, ktoré násilím alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smerujú k potláčaniu ľudských práv a slobôd. Na vyzvanie polície mladík vydal aj ďalšie veci a predmety propagujúce túto skupinu.

Prípad vyšetrujú stropkovskí policajti. Mladý Stropkovčan, ktorý bol už v marci minulého roka súdne trestaný za podobnú trestnú činnosť, tak obvinili z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd.

TASR dnes informovala prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:19