StoryEditor

Avízo na dnes: Schôdza vlády

06.02.2008, 08:17
Dnes o 10.00 sa začína schôdza vlády. Na programe je návrh základných metodických a implementačných dokumentov súvisiacich s riadením schémy technickej pomoci projektov verejno-súkromného partnerstva (PPP).  Podľa materiálu nárok na podporu získajú len PPP projekty s investičnou hodnotou najmenej 500 miliónov korún (bez dane z pridanej hodnoty).

Ďalším bodom rokovania je aj návrh zákona o verejnom obstarávaní, ktorý má za cieľ zabrániť často sa opakujúcim nedostatkom v procese verejného obstarávania. Zákonom chcú predkladatelia dosiahnuť, aby zákazku získal uchádzač, ktorý predložil najlepšiu ponuku a nie ten, kto sa zdá byť najlepší vzhľadom na kritériá finančného a ekonomického postavenia.

Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek by mal na rokovanie vlády predložiť návrh inovačnej politiky SR na roky 2008 až 2010. Medzi opatrenia inovačnej politiky materiál zaraďuje budovanie regionálnych inovačných centier, štátnu pomoc na podporu zavádzania inovatívnych a vyspelých technológií v priemysle a v službách, či štátnu pomoc na podporu aplikovaného výskumu, vývoja a inovácií.
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
27. apríl 2024 02:38